SON DAKİKA HABER

Saat Kulesi Meydan Projesi Kamulaştırılmalarının Esnafı Mağdur Ettiği İddia Edildi!


Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Saat Kulesi Meydan Projesi için yapılan kamulaştırmaların, Ulucami etrafında bulunan esnafı mağdur ettiği iddia edildi.

“Kamulaştırma Adına Çerez Parası Mahiyetinde Bir Para Bana Teklif Edildi”

Yapılan kamulaştırma işlemleri hakkında iddialarda bulunan fırıncı esnafından Kadir Sinan, Çorum’a yıllarca hizmet verdiklerini, Çorum’a en ucuz ekmeği de kendilerinin verdiğini ifade ederek, yaşananlardan dolayı üzüldüğünü söyledi. 2005 yılından beri sepette ekmek kampanyasını da kendilerinin yaptığını kaydeden Sinan, kendilerinin vatandaşlara bu şekilde hizmet vermesine rağmen fırınlarının kamulaştırılmaya çalışıldığını, kamulaştırma içinde çerez parası mahiyetinde bir paranın teklif edildiğini iddia etti. Sinan, yaşananlarla ilgili olarak da Hz Ömer’in adaletini aradığını da belirtti.

“Helallik Alınmadan Kamulaştırma Yapılamaz”

Fırıncı esnafı Kadir Sinan, fırınının değerinin 10 milyon lira iken kamulaştırma için kendisine 1milyon 640 bin lira teklif edildiğini iddia ederek, helallik alınmadan kamulaştırmanın yapılamayacağını, yapılırsa da bütün vebal ve günahın kendi boyunlarına olacağını aktardı.


“Ulucami Çevresindeki 22 Esnaf Yapılan Kamulaştırmadan Mağdur!”

Kadir Sinan, Ulucami çevresindeki 22 esnafın yapılan kamulaştırmadan mağdur olduğunu da iddia etti.

Sinan, Ulucami çevresinde yapılan kamulaştırmadan mağdur olan 22 esnafın belediye yetkilileriyle görüşmediğini de iddia ederek, belediye yetkililerinin bu esnafları üçüncü sınıf bir vatandaş olarak gördüğünü aktardı.

“Kamulaştırma İçin Açılan Mahkemeyi Belediye Kesinlikle Kazanır”

Fırıncı Sinan, Ulucami çevresindeki esnaflardan kendisi dahil üç esnafın mahkemeye verildiğini iddia etti. Açılan bu mahkemeyi de kesinlikle belediyenin kazanacağını bildiğini, fakat önemli olanın hakkı olan paranın verilerek bu binanın öyle alınması gerektiğini anlattı.

 “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Kadar Giderek, Hakkımı Almak İçin Çabalayacağım”

Kadir Sinan, kamulaştırmada hakkı olan paranın verilmemesi durumunda, Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gideceğini, hakkını almak için çabalayacağını da sözlerine ekledi.

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...