SON DAKİKA HABER

Bu Fırında Ekmek 1,20 Lira!


Çorum’da bir asırlık bir fırın, vatandaşların sofrasına bir ekmek daha fazla koyabilmesi için ekmek fiyatında indirim yaptı. Ekmeği diğer fırınlar 1,75 liradan satarken, bu fırın ekmeği 1,20 liradan satıyor.

Yapılan indirim ile ilgili konuşan Sinanoğlu Fırını sahibi Kadir Sinan, fırıncılık mesleğini yaklaşık bir asırdır sürdürdüklerini, dededen babadan aldıkları bu mesleği daha ileri götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Bayiler, Ekmekten Yüzde 30-40 İskonto Yapmamızı İstiyorlar

Fırın Sahibi Kadir Sinan, Türkiye’deki ve Çorum’daki fırıncıların kapasiteleri oranında ekmek yapmaları gerekirken, bunu başarabilmesi için ürettiği ekmeklerin çoğunu dışarıya pazarlaması gerektiğini ifade etti.Bu pazarlamayı yaparken de bayilerin yüzde 35-40 oranında bir iskonto talepleriyle karşılaştıklarını anlattı.Verilen iskontolar sonrasında 1,75 liradan satılan ekmeğin fiyatının 1,35 liraya kadar düştüğünü belirtti.

Belediye Fırıncılara İhanet Etti!

Kadir Sinan, 1,35 liraya bayilere ekmek vermek yerine, halkın sofrasına bir ekmek fazla vermek adına, aracıları aradan çıkararak önceleri 1,35 liraya ekmek sattıklarını ifade etti. Sinan, ekmek fiyatının 1,75 lira olduğunda Çorum Belediyesinin de kendilerine söz vererek ekmeği 1,35 yapacağını söylemesine rağmen, 1,25 liradan ekmeği sattığını aktardı.

Sinan, ekmeği 1,25 liradan satan belediyenin fırıncılara karşı bir ihanet ettiğini kaydederek şöyle devam etti. “Hem belediyenin ekmek fiyatında yaptığı ihanet hem de Belediye tarafından yapılacak olan kamulaştırma nedeniyle bu saatten sonra herhangi bir beklentisinin kalmamasından dolayı kar etsede etmese de, halka ekmeği 1,20 liradan satmaya karar verdik” sözlerine ekledi.


 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...