SON DAKİKA HABER

Kış Ayında Çiçek Bakımı Nasıl Olmalı?

İnsanlar kış ayı ile birlikte yaz ayında devam ettirdikleri alışkanlıklarını devam ettirmek isteseler de bu mümkün olmuyor. Yaz ayında evde, balkonda veya bahçede yetiştirilen çiçeklerle ilgilenmenin zor olmasından dolayı, çiçekler bu duruma fazla dayanamıyor ve kuruyor.

“İlk 15 Gün İçinde Saksı Mutlaka Değiştirilmeli”

Kış ayında çiçek bakımı konusunda bilgiler veren sektörde 14 yılını tamamlayan çiçek dükkânı işletmecisi Hakan Yılmaz, kış ayında genel olarak evler için çiçekli bitkilerin önem kazandığını ifade ederek, çiçeğin eve getirilmesinin ardından ilk 15 günlük süreç içerisinde saksısının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

“Çiçek Bakımı Konusunda İnsanların Hevesleri Yok”

Çiçek dükkanı işletmecisi Hakan Yılmaz, insanların çiçek bakımı konusunda eskiye göre fazla bir uğraşı içine girmediğini, bir heveslerinin olmadığını anlattı.

Hakan Yılmaz, 14 yıllık çiçekçilik yaptığını kaydeden Hakan Yılmaz, sektördeki tüm yenilikleri takip ettiğini, genel olarak ithal çiçek üzerine satış yaptığını ifade etti.

“Kış Döneminde Çiçekli Bitkiler Daha Fazla İlgi Görüyor”

Yılmaz, kış döneminde çiçekli bitkilerin çiçeksiz bitkilere oranla en revaçta olan bitki türleri olduğunu aktardı.


 “Çorum Halkı Çiçeğe Önem Vermiyor”

Çiçekçi Yılmaz, Çorum’da kültürel olarak çiçeğe önem verilmediği kaydetti. İnsanların çiçek alırken mutlaka o çiçeği canlı canlı yerinde görerek bu şekilde çiçek alımı yapması gerektiğini belirtti.

“Çiçekçilik Mesleğinde de Sahtekârlıklar Yaşanıyor”

14 yıllık Çiçekçi Hakan Yılmaz, çiçekçilik mesleğinde de sahtekârlıkların yaşandığını vurguladı.

“Çiçek Saksısına Sığmadığı Andan İtibaren Saksı Değiştirilmeli”

Hakan Yılmaz, evlerde bulunan çiçeklerin daha uzun ömürlü olması için, çiçeğin saksısına sığmadığı andan itibaren saksının değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Çiçekte Sulama Kıvamında Yapılmalı”

Çiçekçi Yılmaz, çiçekte sulamanın ise, 3 veya 4 günde bir çiçeğin toprağının nemlilik durumunun takibinin yapılarak, sulamanın tam kıvamında yapılması gerektiğini söyledi.

Çiçek Bakımı Tavsiyelerinde Bulundu

Yılmaz, çiçek bakımı konusunda tavsiyelerde de bulundu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN !


 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...