SON DAKİKA HABER

Sungurlu İl Olmayı Bekliyor!


Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde 81 il bulunsa da 81 ile bağlı olarak ta 922 ilçe bulunuyor. Özellikle büyükşehir merkezlerindeki kimi ilçelerin nüfuslarının birçok ilden de büyük olması bu ilçelerin il olması için yeterli olmuyor.

30 tane Büyükşehir statüsünde olan illerin arasına katılmak isteyen birçok ilçe bulunuyor. Türkiye’de çeşitli illere bağlı nüfus olarak il olma kriterini tamamlayan 38 adet ilçe bulunuyor.

Kimi vatandaşlar, 20 bin nüfus üzerinde bulunan ve  il olmayı hak eden ilçelerle ilgili olarak soruları yetkililere iletse de il olmak için daha farklı kriterleri de karşılamak gerekiyor.

TÜİK verileri üzerinden bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterler baz alındığında gerçekten hangi ilçelerin il olmak için en iyi koşullara sahip olduğu ortaya çıkıyor.

Sungurlu İl Olmak İçin Nüfus Kriterini Karşılıyor

İl olmayı nüfus olarak hak eden ilçelerden biri olan Çorum’un Sungurlu ilçesi, nüfus olarak yaklaşık 50 bin nüfusa sahip. Diğer kriterlerinde tamamlanması halinde Sungurlu’nun önünde il olması için herhangi bir engel kalmayacak.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...


 

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...