SON DAKİKA HABER

Kitaba Adanan Bir Ömür !


Çorum’da ilkokulda başlayan kitap okuma sevgisini ömrü boyunca sürdüren ve bu sevgiyi insanlara da aşılamaya çalışan 72 yaşındaki Mustafa Gökgöz, gençlere her türden kitabı okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

“Kitap Okuma Serüvenim İlkokulda Başladı”

Çorum’da yaşayan 72 yaşındaki kitap aşığı Mustafa Gökgöz, kitap okuma serüveninin İlkokulda başladığını söyledi. İnsanlara kitap sevgisini aşılamak amacıyla 1996 yılı Haziran ayında Çorum’da bir sahaf dükkanı açtığını 2014 yılına kadar da bu işi sürdürdüğünü anlattı.

“En Güzide Edebiyatçılar Sahaf Dükkanlarında Sohbet Eder”

Mustafa Gökgöz, sahaf dükkanlarının en güzide edebiyatçı insanlarının toplandığı, düşünen insanların ve kaliteli insanların buluştuğu, sohbet ettiği mekanlar olduğunu ifade etti.

“Milli Eğitim Bakanlığının Kararı Sahaflara Olan İlgiyi Azalttı”

Gökgöz, 1996’dan 2000’li yıllara kadar sahaflara olan ilginin iyi olduğunu, Mili Eğitim Bakanlığının 100 temel eser önermesinin ardından bu ilginin belli kitaplara kaydığını belirtti.


 “Kitap Bir İhtiyaç ”

Mustafa Gökgöz, kitabın bir ihtiyaç olduğunu, Türkiye’de gençlerin okumadan alim, çalışmadan zengin olmak istediklerini fakat bunun mümkün olmadığını aktardı.

“Çocuklara Kitap Sevgisini Aşılamak İçin Branşa Uygun Kitaplar Seçilmeli”

Eski sahaf Gökgöz, çocuklara kitap sevgisini aşılamak için sevdiği branşa uygun kitapların seçilerek okutulmasının gerektiği vurguladı. Çocuklara zor ile kitap okutturmanın faydasının olmayacağını kaydetti.

Eski sahaf Mustafa Gökgöz, sahaflık yaptığı dönemde unutamadığı anılarını da anlattı.

“Kitap Okumaktan Asla Vazgeçmedim”

Mustafa Gökgöz, Şimdilerde sahaflık mesleğini bıraksa da sahaf dükkanında bulunan kitaplarını okumaktan vazgeçmediğini belirtti.

Gökgöz, Sanat okulunda öğrendiği mücellitliği de sürdürdüğünü kendi kitaplarını ciltlemeye devam ettiğini de aktardı.

Gençlere Tavsiyelerde Bulundu

Eski sahaf Gökgöz, gençlere de tavsiyelerde bulundu.

“Türkiye’de Kitap Okuma Oranı Az”

Gökgöz, kitabın en güzel arkadaş olduğunu belirterek Türkiye’de kitap okumanın çok az olduğunu kaydetti.

“Kitabı Her İnsan Okuyamaz”

Mustafa Gökgöz, kitabı her insanın okuyamayacağını, kitap okuma zevkinin zamanla bir alışkanlık haline geldiğini sözlerine ekledi.

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...