SON DAKİKA HABER

Kış Aylarında Hasta Olmamak İçin Evlerinizden Bunları Eksik Etmeyin!

Kış ayına yaklaşılan şu günlerde, hem koronavirüs salgınının devam etmesi hem de kış ayı ile alakalı olarak, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların ortaya çıkmaya başlaması vatandaşların aktarlara olan ilgisini arttırıyor.

Bitkisel Ürünleri Hastalanmadan Önce Kullanın

Kış ayının yaklaşması ve artan hastalıklar sonrası vatandaşların aktarların yolunu tutması hakkında Medya Çorum internet sitesine konuşan Gıda Mühendisi Adil Nezih Kayişoğlu, hastalanmadan önce veya kış aylarına girilen dönemlerde bitkisel ürünleri kullanmanın daha doğru olacağını söyledi. İnsanlar tarafından en çok kullanılan ilgi gösterilen bitkisel ürünlerin ise, zencefil, karışık kış çayları, ıhlamur, adaçayı gibi ürünlerin olduğunu ifade etti.

 Toplumda “Bitkisel Ürünler Her Hastalığa İyi Gelir” Diye Yanlış Bir İnanç Var

Adil Nezih Kayişoğlu, toplumda her hastalığa bitkisel ürünler iyi gelir diye yanlış bir inanç olduğunu, öncelikle rahatsızlığı olan insanların öncelikle doktora başvurması gerektiği kaydetti. Daha sonrasında ise insanların bitkisel ürünlere yönelmesinin daha doğru olacağını belirtti.

Koronavirüs İçin Vücut Bağışıklığını Güçlendiren Bitkisel Ürün Tavsiye Ediyoruz

Gıda Mühendisi Kayişoğlu, yaklaşık 2,5 yıldır devam eden Koronavirüs salgını ile ilgili olarak vatandaşların kendilerine yoğun olarak müracaat ettiğini ifade ederek, kendilerinin koronavirüs ile ilgili olarak, adaçayı,  çam kozalağı pekmezli macunlar, udi hindi yağı, zencefil, zerdaçal, propolis gibi vücut bağışıklığını güçlendiren bitkisel ürünleri tavsiye ettiklerini aktardı.

Bitkisel Ürünler Vücut Bağışıklığı İçin Gerekli Ürünlerdir

Kayişoğlu, bitkisel ürünlerin özellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde grip ve nezle olmadan önce kullanmanın bağışıklık açısından önemli olduğunu bu dönemlerde bu ürünleri kullanmanın vücut bağışıklığı için gerekli olduğunu söyledi.

Televizyona Çıkarak Kendi Ürününü Tanıtan Her Uzmana İnanmamak Gerekiyor

Gıda Mühendisi Kayişoğlu, televizyona çıkarak kendi ürünlerini tanıtmak amacıyla konuşan her uzmana da inanmamak gerektiği belirtti. Televizyondaki uzman insanları kutulu bir ürüne yönlendiriyorsa bu işin ticari bir iş olabileceğinin altını çizdi.

Çorum Halkı Mevsimsel Geçiş Dönemlerinde Aktarlara Yoğun İlgi Gösteriyor

Kayişoğlu, Çorum halkının aktarla olan ilgisinin hem kış ayının yaklaşması nedeniyle,  hem mevsimsel geçiş dönemi olması sebebiyle hem de koronavirüs etkisiyle arttığını aktardı.

Mevsimsel Geçiş Dönemlerinde Evlerden Bunları Eksik Etmeyin!

Adil Nezih Kayişoğlu, bu mevsimsel geçiş döneminde evlerde mutlaka zencefil, adaçayı, tarçın, atom çayı gibi bitkisel ürünlerin bulundurulması tavsiyesinde bulundu.

Kadınların Bitkisel Ürün Kullanımı Dönemsel Olarak Değişiyor

Kayişoğlu, kadınların dönemsel olarak bitkisel ürünler kullandıklarını ifade ederek, yaz ayları yaklaştığında zayıflama ürünlerine yöneldiklerini, kış başlamadan ise kış çaylarını tercih ettiklerini söyledi.

 



Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...