SON DAKİKA HABER

1997 YILI GAZETE MANŞETLERİ SERGİSİ AÇILDI



Çorum Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü etkinlikleri kapsamında,1997 yılında Çorum’da basılan yerel gazetelerin manşetlerinden oluşan bir sergi açtı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi Sanat Galerisi ve Müzesi’nde açılışı yapılan sergiye Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Çorum İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Basın İlan Kurumu Müdürü Osman Bolluk, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide 1997 yılında Çorum’da çıkan Çorum Haber, Çorum Hâkimiyet, Çorum Lider, Merhaba ve Yenigün gazetelerinin manşetleri yer aldı. 

 
“GAZETECİLİK, FEDAKÂRLIK İSTEYEN BİR MESLEK”

Sergi açılışı öncesinde konuşan Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, bu sene 1997 yılının manşetlerini sergilediklerini belirtti. Zeki Gül, Şehrimizde 22 yıl önce neler konuşulmuş, hemşerilerimizin gündeminde hangi konular varmış, sergimizde bunlarla ilgili fikir sahibi olacaklarını, 22 yıl önce, o yıllarda ve günlerde insanımızın, şehrimizin gündeminde neler var, ülkemizde ve dünyada kültüre, sanata, spora, siyasete dair neler konuşulmuş, bunları görme imkânı bulacaklarını ifade etti. 

Gül, gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu kaydederek, Dünyanın en zor meslekleri arasında ilk sıralarda yer alan bir meslek olduğunu dile getirdi. Mesleği yaparken, gazetecilerin bir yandan yaptıkları işte vicdanına karşı bir sorumluluk taşıdıklarını, bir yandan da, bir kamu görevini yerine getirdiklerini vurguladı. Gül, gazetecilerinde bizler gibi sizlerin de attığınız her adımda, söylediğiniz her sözde, yazdığınız her kelime ve her cümlede topluma karşı taşınması zor bir sorumluluğunuz var olduğu şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergi açılışı yapılarak, sergi gezildi.


(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...