SON DAKİKA HABER

İŞADAMI AHMET AHLATÇI, KOZA ALTIN’I ALMAK İSTİYOR



Çorumlu İşadamı Ahmet Ahlatçı, Ekonomist Dergisi’ne 2019 hedeflerini açıkladı. Aralık 2018 sayısında yayınlanan röportajda konuşan İşadamı Ahmet Ahlatçı, TMSF ihale açtığı zaman, en yüksek teklifi verip Koza Altın’ı almak istediklerini söyledi.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Ekonomist ve Capital dergileri tarafından 27 Kasım’da Çorum’da düzenlenen “Anadolu Markaları Çorum’da Buluşuyor” konulu toplantı öncesi Ahlatcı Altın Rafinerisi’nde yapılan söyleşide, 2019 hedeflerini açıkladı.

Röportajda konuşan Ahlatçı, TMSF ihale açtığı zaman, en yüksek teklifi verip Koza Altın’ı almak istediklerini söyledi. Hesaplarına göre 1,3 ile 1,5 milyar dolar civarında bir değerinin var olduğunu ifade etti. Zaten son üç yıldır Koza Altın’ın rafinasyonunu kendilerinin yaptığını kaydeden Ahlatçı, Kayseri Himmetdede, Eskişehir Kaymaz, Ovacık Bergama ve Gümüşhane Masra’dan çıkarılan altınların kendilerine gönderildiğini belirtti. Ahlatçı, gelen bu altınlardan külçe yaptıklarını ve her pazartesi Altın Borsası’na gönderdiklerini aktardı. Altın Rafinerisinin günlük 1 tonluk üretim kapasitesi var olduğunu, fabrikalarının ise günlük üretim kapasitesinin ise 500 kilogram olduğunu sözlerine ekledi.

(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...