SON DAKİKA HABER

ÇORUM OTOMOBİL FABRİKASINA TALİP



Volkswagen firmasının Türkiye’ye kurmasının planladığı otomobil fabrikasının Çorum’a kazandırılması için Çorum Haber Gazetesi tarafından büyük bir seferberlik başlatıldı.

Çorum Haber Gazetesi, Volkswagen firmasının Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikanın Çorum’a kazandırılması için Çorum kamuoyunu bir süreden beri harekete geçirmeye çalışıyor. Çorum Haber’in bu kampanyasına kurumların ve halkın desteğiyse çığ gibi giderek büyüyor. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de Çorum Haber’in bu konudaki yayınlarını ilgiyle izlediğini ve otomotiv sanayiinin Çorum’un kaderini değiştireceği görüşüne bütünüyle katıldığını belirterek, kamunun, siyaset kurumunun ve sivil toplumun gücünü birleştirerek Çorum’un bu talebinin Ankara’ya etkili bir biçimde iletilebileceğini kaydetti.

 
“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Otomobil fabrikası gibi büyük yatırımın yerini belirleme konusunda son sözün elbette ki başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ankara’daki devlet büyüklerimizin olduğunu ifade ederek, bizler, Çorum adına elimizden geleni sonuna kadar yapmamız gerektiğini ve bunu mutlaka yapacaklarını ifade etti.

İLK KEZ AHMET AHLATCI SÖYLEMİŞTİ

Bu konuyu ilk kez geçen yıl Çorum gündemine de taşıyan kişi ise Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı olmuştu. Ahmet Ahlatcı, Volkswagen’in Türkiye’de montaj fabrikası kurmak için yer aradığını, kendisinin Volkswagen’e montaj fabrikasını Çorum’a kuralım dediğini belirtti. Çorum’un bunun için en iyi yer olduğunu, bulunulan ilin kıymetini bilmek gerektiğini söylemişti. Tren yolu ve havaalanı da yapılacağını aktarmıştı.

 
FABRİKADA 5 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Öte yandan Alman Volkswagen, Türkiye’de yaklaşık 5 bin kişilik istihdam sağlayacak fabrika yatırımı için kolları sıvadı. Volkswagen hem Almanya’daki üretim tesislerinde elektrikli modellerine yer açmak hem de Skoda’ya karşı artan talebe cevap verebilmek için söz konusu kararı aldı. Buna göre, Alman Volkswagen yeni yatırımını grubun farklı markalarının da üretiminin yapılabileceği birçok markalı tesis şeklinde planlıyor. Bu kapsamda sorumlulukların Skoda’ya devredildiği ve Skoda CEO’su Bernhard Maier’in çalışmalara başladığı da öğrenildi.



(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...