SON DAKİKA HABER

HALİL İBRAHİM AŞGIN,MÜHRÜNÜ TESLİM ALDI



31 Mart yerel seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı seçilen Dr. Halil İbrahim Aşgın,Belediye mührünü teslim aldı.

Çorum Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim Aşgın,güne Cuma namazını Hıdırlık camisinde kılarak başladı.Namaz sonrasında,Kerebi Gazi türbesi önünde yapılan dua sonrasında,İl seçim kuruluna gelen Aşgın,burada mazbatasını aldı.

Mazbata töreninin ardından Çorum Belediyesine gelen Halil İbrahim Aşgın, Belediye Binası önünde mehter marşı ile karşılandı. Belediye birim müdürleri ile tek tek tokalaşan Aşgın,daha sonra Zeki Gül ve Aşgın daha sonra birlikte balkondan vatandaşları selamladı.

Balkonda konuşan Eski Belediye Başkanı Zeki Gül, bugüne kadar bazen nefer, bazen amir, bazen de başka şekillerde Çorum’a hizmet ettiğini bundan sonra da hizmete devam edeceğini ifade ederek, “Çorum ve Çorumluyu sevdiğini, Çorumlu kardeşlerimizden memnun ayrıldığını kaydederek, çalışma arkadaşlarından helallik istedi.

Burada konuşan yeni Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Makamların gelip geçici olduğunu, Nice başkanlar gelip geçtiğini ifade ederek, “Yeniden bismillah diyoruz.” şeklinde konuştu.

Aşgın, 15 mahallemize oy verdi vermedi, benim gibi düşünüyor düşünmüyor demeden Allah rızasını kazanmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışacaklarını, bütün mahallelerimizi bir, eş, kardeş olarak göreceklerini ifade etti. Artık söz bittiğini, icraat zamanı olduğunu, Artık aşkla, şevkle, büyük bir heyecanla bunları yapma zamanı olduğunu kaydetti.

MAKAMDA MÜHÜR TESLİMİ YAPILDI

Balkondaki konuşmaların ardından makama geçildikten sonra Zeki Gül, plaketle birlikte mührü Belediye Başkanı Aşgın’a teslim etti.

Gül, burada yaptığı konuşmada,emaneti emin ellere verdiklerini Cenabı Allahın hizmetinde kendine yardım etmesini diledi.

Belediye Başkanı Aşgın ise, “Adaletle yönetmek, işi ehline vermek, bütün işimizi istişare ile yapmak zorunda olduklarını,Yanlış iş yapmamaya çalışacaklarını, Allah’ın rızası dışında işlere tevessül etmeyeceklerini söyledi. Bütün çalışma arkadaşlarımızdan istediğinin yanlış yola girdikleri takdirde ikaz etmelerini istedi. Yanlış yaptığımızda düzeltmezseniz vebalın sizde olduğunu ifade etti. "Rabbimin rızasına uygun bir işe imza atacaksam elim kırılsın. Herkes ölüp gidecek ve hesaba çekileceğiz."şeklinde konuştu.

İLK İMZASINI ATTI

Belediye Başkanı  Aşgın ilk imzasını Çorum Valiliği’ne belediye başkanlığına başladığını bildiren imzayı attı.