SON DAKİKA HABER

ÖĞRENCİLER MÜZEDE BİR GÜNLERİNİ GEÇİRDİ



Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğrencileri, Hitit üniversitesi Arkeoloji bölümünü "Müzede bir gün" adlı proje kapsamında ziyaret etti. 

Okul sosyal bilgiler öğretmeni Ayşe Gözcü ve Hitit Üniversitesi arkeoloji bölümünde görev yapan Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve Müze Müdürü Metin Çakar'ın desteğiyle öğrenciler bir günlerini müzede geçirdiler.

Öğrenciler müzede, Tarihi ve kültürel değerleri incelemekle kalmayıp kil tabletler üzerine çivi yazısı yazdılar. Kum havuzunda arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi edindiler. Çoruma ait tarihi ve kültürel değerleri yerinde incelediler .

Programın sonunda Okul Müdürü Muharrem Olukçu, Müze Müdürü Metin Çakar ve Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz 'a emeklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi.

Burada konuşan Okul Müdürü Muharrem Olukçu,Medeniyetin beşiği sayılan Çorum İlinin tarihi ve kültürel özelliklerinin öğrenilmesi her Türk evladının boynunun borcu olduğunu dile getirdi.Bir çok tarihi kalıntının Ankara Etnografya müzesinde sergilenmesinin üzücü olduğunu belirten Olukçu,Tarihini bilmeyenin geleceği olmaz  şeklinde konuştu.

 Program sonunda katılımcı çocuklara da anlamlı bir anı olması dileğiyle Küçük arkeologlar belgesi takdim edildi.

(HABER MERKEZİ)