SON DAKİKA HABER

ÇTSO BAŞKANINDAN VOLKSWAGEN FABRİKASINA TAM DESTEK



Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Volkswagen’in Türkiye’ye kuracağı fabrikanın Çorum’a kurulması için somut bir hazırlık içinde olduklarını kaydederek, yakından takip ettikleri bu sürece gereken katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı açıklamada, Dünyanın en büyük otomotiv markalarından Volkswagen’in Türkiye’de fabrika kuracağını açıklamasının ardından yatırımın Çorum’a çekilmesi yönünde bir beklenti oluştuğunu ve bu beklenti dahilinde girişimler yapıldığını belirtti.

Başaranhıncal, Çorum’da Volkswagen markasının bayiliğini yapan iş adamı Sayın Ahmet Ahlatçı’nın yatırıma öncülük edeceğini beyan etmesinin bu konuda sorumluluk almaktan kaçınmayacağını gösterdiğini ifade etti. Çorum’un tüm siyasileri ve yerel dinamikleri konuya hassasiyetle yaklaşarak, yatırımın Çorum’a kazandırılması için üzerlerine düşeni yapacaklarını bildirdiklerini kaydetti.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BU KONUYA İLGİSİ BİZİ HEYECANLANDIRDI”

Başaranhıncal, Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın konuyu en yetkili makam olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilk olarak ilettiğini, keza yine milletvekili Ahmet Sami Ceylan da Cumhurbaşkanımızla konuyu bir kez daha paylaştığını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yatırıma ilgisi Çorumlular olarak bizleri son derece heyecanlandırdığını aktardı.

Başkan Başaranhıncal, gelişmeler ışığında söz konusu yatırımın Çorum’a kazandırılması için uygun iklim oluştuğunun gözlemlendiğini dile getirerek, yatırım konusundaki kararlılığın, bu yatırımın Çorum’a kazandırılması durumunda tarihe geçecek en önemli faktörlerden olduğunu vurguladı. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Olarak yatırım konusunda olası somut gelişmeler için hazırlıkları yaptıklarını, yakından takip ettiğimiz bu sürece gereken katkıyı vermeye hazır olduklarını da bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunduklarını sözlerine ekledi.

(MEDYA ÇORUM)