SON DAKİKA HABER

ÇORUM’DA ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİ AÇILDI



Çorum’da Türkiye'nin farklı bölgelerinde terör saldırıları sonucu şehit düşenlerin kıyafet ve eşyalarından oluşan, “Şehit Emanetleri” sergisinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Çorum Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Çetin Öcal, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Çorum İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Abdurrahman Başbuğ, Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, öğrenciler, şehit aileleri ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Sergi açılışında konuşan Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, ülkenin geleceğini tehdit altında tutan terör saldırılarına ve bu saldırılarda göğsünü siper etmiş şehitlerin emanetlerinin bu sergide sergilendiğini söyledi. Zeki Gül,25 Ocak'a kadar açık kalacak sergiye tüm Çorumluları davet etti. Gül, ezanın dinmemesi, bayrağın inmemesi için büyük mücadele eden dini ve devleti için hayatını feda eden tüm şehitleri rahmetle andığını sözlerine ekledi.

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI HAFIZALARIMIZDA CANLI TUTMALIYIZ”

 
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, tüm şehitlerin çok değerli olduğunu dile getirerek, “onların canlarını bu vatan uğruna sebil etmeselerdi bizler bugün burada rahat bir şekilde yaşayamayacaktık. Hem 15 Temmuz hem de diğer şehitlerimizi unutturmamalıyız. Hatıralarını hafızalarımızda canlı tutmamız gerekiyor” dedi. Vali Çiftçi,15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğunda Ankara’da görev yaptığını hatırlatarak, o günlerde gördüğü tabloyu bir ömür boyu unutmasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi. 

Kur'an’ı Kerim tilaveti ve şehit yakınlarının konuşmalarının ardından serginin açılış kurdelesi kesildi.


 Çorum Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergideki en dikkat çeken kıyafet, 17 Nisan 1993 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden ve daha sonra zehirlendiği ifade edilen Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın en son olarak üzerinde bulunan ve zehirlendiği belirtilen limonata lekesi bulunan gömlek oldu.

Sergide ayrıca helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile İzmir Adliyesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin’e ait üniformalar da yer aldı. 


(MEDYA ÇORUM)