SON DAKİKA HABER

BELEDİYE ÇORUM’DAKİ PARK SAYISINI 240’A ÇIKARDI



Çorum Belediyesi, şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını yükseltmek ve çocukların ve vatandaşların daha sağlıklı ortamda vakit geçirmeleri sağlamak amacıyla park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Şehrin dört bir yanında yeni yeşil alanlar oluşturduklarını ifade eden Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla Çorum geneline estetik bir görünüm kazandırdıklarını ifade ederek, Çorum’a bu zamana kadar 35 büyük park 185 semt parkı yaptıklarını hatırlattı. Gül, 2018 yılında yaptığımız yeni parklarla bu sayıyı 240’a çıkarttıklarını kaydetti. 


Zeki Gül, İlçeleri de şehir merkeziyle bir bütün olarak oralarda da park çalışmaları yaptıklarını, yapılan çalışmalar ile daha yeşil, daha temiz ve daha güvenilir ortamda çocukların oyun oynaması, vatandaşın daha güzel vakit geçirmesi ve dileyenlerin rahatça spor yapması amaçladıklarını vurguladı.

 
Gül, binlerce yetişmiş ağacı toprakla buluşturarak şehrin daha yeşil hale gelmesini sağladıklarını,2018 yılında yaptığımız park ve yeşil alan çalışmaları ile kişi başı yeşil alan miktarını 15,94 m2 çıkarttıklarını ifade ederek, şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diledi. 


(MEDYA ÇORUM)