SON DAKİKA HABER

FİDANLARI ATAN İŞÇİLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI



Çorum Sungurlu Arifegazili Köyünde dere yatağında bulunulan binlerce tüp karaçam ve sedir fidanını atan şahıslar, Jandarmanın titiz çalışması sonrasında tespiti yapılarak, haklarında soruşturma açıldı.

28 Kasım 2018 günü meydana gelen olay, Arifegazili köyü Beylice yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dere yatağına atılmış fidanları fark eden köy muhtarı Şükrü Yadigar durumu hemen jandarma bildirdi. Olay yerine gelen, Çorum Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri inceleme neticesinde dere yatağına atılan fidanların 5 bin tüp karaçam ve sedir fidanı olduğunu belirledi. Belirlemenin ardından Jandarma ekipleri, fidanlarının hangi kurum ve sahaya ait olduğu ve ne tür bir araçla getirilip atıldığını tespit etmek için çalışma başlattı.

JANDARMA TESPİT ETTİ

Jandarma tespitine göre, 20 Kasım’da Sungurlu istikametinden gelen beyaz renkli arkasında tenteli römork bulunan bir minibüsün Beylice köyü yolu üzerinde bulunan köprünün üzerine gelerek, burada 8 dakika beklediği ve minibüsün köprünün altında bulunan dere yatağına geri geri gelerek burada da 14 dakika beklediği tespit edildi. Bu tespit sonrasında minibüsün Boğazkale İlçe Jandarma Komutanlığı önünde Sungurlu istikametine doğru gittiği, plakasının 06 NDF 81 olduğu ve arkasında tenteli römorkun olduğu belirlendi. İncelemede Yozgat'a giden araçta bulunan şahısların K.D.,M.K.,M.Ş.D. olduğu, şahısların Yozgat Orman İşletme Müdürlüğünün fidan dikiminde yevmiye usulü çalışan mevsimlik işçiler oldukları tespit edildi. Jandarma tarafından konu ile ilgili Yozgat Orman İşletme Müdürlüğüne bilgi verilirken, toplamda 5 bin 355 adet fidanın Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olduğu öğrenildi.

Binlerce adet tüp fidanı atan şahıslar hakkında soruşturma açıldığı ifade edildi.

(ÇORUM HAKİMİYET)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...