SON DAKİKA HABER

AK PARTİ’DE İLÇE ADAYLARI TAMAM GİBİ



Ak Parti’de Çorum ili İlçe Belediye Başkan adaylarının isimleri belli oldu. Fakat son kararı Ak Parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek.

Geçtiğimiz hafta yerel yönetimler başkanlığında oluşturulan komisyonda değerlendirme yapıldı. Yapılan toplantıda teşkilat ve milletvekillerinin görüşleri yönünde komisyon tarafından mevcut başkanlardan bazıları ile yola devam edilmesi, bazı ilçe başkanlarının aday gösterilmesi ve bazı ilçelerde de başkanların değiştirilmesi yönünde prensip kararları alınmıştı.

KARAR VERİLEN İLÇELER

Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre, komisyonda Bayat’ta Ekrem Ünlü, Uğurludağ’da Remzi Torun, İskilip’te Recep Çatma, Boğazkale’de Osman Tangazoğlu, Ortaköy’de Taner İsbir ile devam edilmesi yönünde prensip kararı alındı. 

İLÇE BAŞKANLARI KESİN BELLİ GİBİ

Genel Merkez Teşkilat başkanlığı talimatlarının doğrultusunda Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal ve Mecitözü İlçe Başkanı Alişan Yaşar’ın istifası alınmıştı. İstifası alınan ilçe başkanlarından Halil İbrahim Şaltu’nun Alaca, İlyas Özkan’ın Sungurlu, Alişan Yaşar’ın da Mecitözü Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakıldığı aktarılıyor. İlçeler ilgili olarak ta son kararı yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği öğrenildi.

SÜRPRİZ İSİMLER DE ÇIKABİLİR

Öte taraftan Dodurga için Mustafa Aydın, Kargı için Zeki Şen, Oğuzlar İçin Muzaffer Yıldırım isimlerinde de karar kılındığı öğrenildi. Osmancık ilçesi ve Laçin ilçeleriyle ile ilgili ise teşkilatların fikirleri alındığı, öne çıkan 3 isimden birinde karar kılınacağı belirtiliyor. 

AK Parti’de ilçe adaylarının önümüzdeki hafta içerisinde kesinleştirilerek açıklanması bekleniyor.

(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...