SON DAKİKA HABER

ÇORUM’UN HAVA KİRLİLİĞİ POTANSİYELİ GÖRÜŞÜLDÜ



Türkiye genelinde hava kirliliğinde potansiyel illerden biri olan Çorum’da bu kış dönemi için yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler görüşüldüğü Çorum Mahalli Çevre Kurulu Vali Yardımcısı Recep Yüksel yönetiminde toplandı.

Çorum Mahalli Çevre Kurulu toplantısında ilk olarak sağlık kuruluşlarının belediyelere ödeyeceği tıbbi atık bertaraf ücretleri, sıfır atık projesi ve kısa dönemde hava kalitesinin korunması ile hava kirliliğiyle mücadeledeki tedbirler görüşüldü. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi’nin ilimizde de uygulanacağı belirtilen MÇK kararlarına göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hava kalitesi değerlendirme genelgesi doğrultusunda yapılan ölçümlerde, Çorum’un yüksek hava kirliliği potansiyeli olan iller arasında yer aldığı hatırlatıldı.

ÇORUM’DA DOĞALGAZ KULLANIMI TEŞVİK EDİLECEK

Toplantı kapsamında merkezde sınır değerlerin aşıldığı ısınma amaçlı belirlenen özellikleri sağlayan birinci grup yerli kömürlerin kullanılması, merkez ilçe dışında ise sınır değerlerin aşılmadığı ikinci grup yerli kömürlerin kullanılacağı, ayrıca doğalgazın konut, işyeri ve sanayide kullanımının özendirilerek teşvik edileceği bildirildi.

Ayrıca, ısınma amaçlı kullanılan yerli, ithal, briket kömürlerin iyileştirme ve paketlemeden sonra tüketime sunulacağı, petrol kokunun ısınma amaçlı kullanılamayacağı, ithal fuel-oil kullanımında kükürt oranının yüzde 1’i geçemeyeceği, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan kömürlerde il ve ilçelerin hava kirliliği durumlarına göre özellikleri belirlenen kömürün dağıtılacağı, hava kalitesinin korunması için baca temizliğinden sanayi tesislerinin durumuna, kalorifer yakılmasından egzoz gazına kadar birçok konuda da sıkı tedbirler alınarak denetim yapılması kararı alındı.

Kurul toplantısında, Çorum’un hava kirliliğinde potansiyel illerden biri olduğu belirtilen Mahalli Çevre Kurulu kararlarına göre Çorum’da doğalgaz kullanımının teşvik edilmesi yönünde de karar alındı.

(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...