SON DAKİKA HABER

“KÜRESEL KISKAÇTAKİ TÜRKİYE”KONFERANSI YAPILDI


Çorum Belediyesi koordinesinde “Küresel Kıskaçtaki Türkiye” konulu konferans gerçekleştirildi. Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

“HER YIL HİTİT KONGRESİ YAPILMALI”

Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Çorum’un 4 bin yıllık bir tarihi olan bir vatan olduğunu ifade ederek, her yıl Çorum’da Hitit Kongresi yapılması gerektiğini kaydetti. Külünk, Kültür ve Turizm Bakanlığının Hattuşa’yı bulunduğu noktadan daha iyi bir yere taşıma noktasında özel bir yere strateji geliştirmesi gerektiği kanaatinde olduğunu ifade etti. 



“KRİZLER SADECE EKONOMİK SEBEPLİ DEĞİL”

Türkiye’de yaşanan temel krizlere de değinen Metin Külünk, krizlerin sebebinin sadece ekonomi olmadığını da belirterek, İslam’ı tasfiye etmek isteyenlerin olduğunu söyledi.

 “TÜRKİYE’NİN DÜŞMESİ İSLAM DÜNYASININ DÜŞMESİ DEMEK”

Türkiye’nin düşürüldüğü taktirde İslam dünyasının komple düşürüleceğini de vurgulayan Külünk, Türkiye’nin kıskaç içerisinde tutulmasının sebebinin de bu olduğunu belirtti. İşin esasında İslam tasfiye edilmek istendiğini de aktardı.

 “DÜNYADA PARA SİSTEMİ DEĞİŞECEK”

Dünyanın para sisteminin değişeceğini dile getiren Külünk, Doların egemenliğinin yerini çoklu paraya bırakacağını, Dünya vergi sisteminin inşa edileceğini söyledi. Yeni dünyanın dengesinin G20 üzerinden vücut bulacağını ifade ederek, bu geçişin ağır sancısını Türkiye’nin yaşayacağından 2019, 2020, 2021’li yılların çok çetin geçeceğini sözlerine ekledi.




Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...