SON DAKİKA HABER

Vali Ali Çalgan Çorum’da Göreve Başladı


 Son kararname ile Çorum’a atanan Vali Ali Çalgan, bugün düzenlenen törenle görevine resmen başladı. Çorum Valiliği önünde gerçekleşen karşılama töreninde, vali yardımcılardan STK temsilcilerine kadar birçok önemli isim hazır bulundu.

Vali Ali Çalgan Törenle Karşılandı

Çorum Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcıları Cengiz Nayman ve Yeliz Mercan, Belediye Başkan Vekili Lemzi Çöplü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naim Çetinkaya, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, kurum müdürleri, daire amirleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Polis mangasını selamlayarak başlayan Vali Çalgan, törenin ardından makamına geçerek görevine resmen başladı.

Göreve Başlama Yazısını İmzaladı

Vali Ali Çalgan, törenin ardından makamında göreve başlama yazısını imzaladı ve yeni görevine resmen başlamış oldu. Vali Çalgan, Çorum’a hizmet etmek için var gücüyle çalışacağını ve halkın desteğini alarak, Çorum’un gelişimi için önemli projelere imza atacağını belirtti.

Çorum'un Yeni Valisi Ali Çağlan'dan Çorumlulara İlk Mesaj: "Çorum'u Daha İleri Taşıyacağız"

Çorum’un yeni valisi Ali Çağlan, göreve başlamasının ardından valilik bahçesinde düzenlenen karşılama töreni sonrasında Çorumlulara ilk mesajını verdi. Vali Çağlan, Çorum'un gelişmesi için gece gündüz demeden çalışacağını belirterek, Çorum’un zengin tarihini, kültürel mirasını ve tarım, sanayi, turizm alanlarındaki potansiyelini daha ileri taşımak için kararlılıkla hizmet vereceğini vurguladı.

Vali Ali Çağlan: "Bu Görev Beni Onurlandırıyor"

Vali Ali Çağlan, göreve atanmasından dolayı büyük bir onur duyduğunu ifade ederek, "Bu görevi bahşeden Allah’a sonsuz şükürler ediyorum. Beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Çorumlulara ve Rabbime mahcup olmam. Çorum, kadim ve zengin bir şehir. Bu şehirde hizmet etmek benim için bir onur," dedi.

"Çorum'un Kalkınması En Önemli Sorumluluğumuz"

Çorum’un kalkınmasına katkı sağlamanın en büyük öncelikleri olduğunu söyleyen Vali Çağlan, Çorum'un tarihi bir şehir olduğunu vurguladı. "Hititler'den Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kadim şehir, tarımda ve sanayide Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biridir. Biz de bu potansiyeli daha ileri taşıyacağız," dedi.

Tarımsal ve Sanayi Potansiyeline Dikkat Çekti

Çorum’un tarım potansiyeline özellikle vurgu yapan Vali Çağlan, "Çorum, birkaç tarım ürününde Türkiye’de ilk 5’e girmektedir. Bu potansiyeli daha da geliştirmek için merkezi hükümetin tarımsal desteklerini en üst düzeyde şehrimize kazandıracağız. Sanayimiz ise zaten Türkiye çapında bilinen bir altyapıya sahip. KOBİ’lerin gelişmesi ve şehrimize yeni yatırımların kazandırılması için yerli sanayicilerimizle iş birliği yapacağız," diye konuştu.

Turizm Potansiyeli İleriye Taşınacak

Turizmde Çorum’un hak ettiği yerde olmadığını belirten Vali Çağlan, "Çorum, sadece Türkiye’de değil, dünyadan da ziyaretçi çekebilecek bir potansiyele sahip. Turizmde yapacağımız tanıtımlarla bu şehri daha fazla tanıtmayı ve turizm gelirlerimizi artırmayı hedefliyoruz," dedi.

"Vatandaşımızın Katkısını Bekliyorum"

Vali Çağlan, Çorumluların ve dışarıda yaşayan Çorumluların şehre katkı yapmasını beklediğini belirtti. "Çorum 7 bin yıllık tarihiyle herkesin taş üstüne taş koyarak bu noktaya getirdiği bir şehir. İnşallah biz de bu yükselişe katkıda bulunacağız. Sokaktaki vatandaştan, dışarıdaki hemşerilerimize kadar herkesin katkısına ihtiyacımız var," dedi.

Daha Yaşanabilir Bir Çorum İçin Çalışacağız

Daha yaşanabilir bir Çorum hedefiyle çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Vali Çağlan, tarım, sanayi ve turizm alanında daha iyi projeler geliştirmek için çalışacaklarını belirtti. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması için adımlar atılacağını da vurguladı.

"Kapımız Her Zaman Açık Olacak"

Vatandaş odaklı yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini söyleyen Vali Ali Çağlan, "Kapımız her zaman sizlere açık olacak. Çorum’un geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Görev sürem boyunca Çorum’un her köşesine ulaşarak, vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde çözeceğiz," dedi. Ayrıca Vali Çağlan, önceki Vali Zülkif Dağlı’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...