SON DAKİKA HABER

"Çorum Tatil Rehberi: Hattuşaş Antik Kenti, Alacahöyük ve Doğal Güzellikleri ile Gezilebilecek Mekanlar"


Çorum, Türkiye'nin Orta Karadeniz bölgesinde yer alan bir illerden biridir. Çorum'da gerek bayram tatillerinde gerek yıllık izinlerde gerekse başka tatil alternatifleri değerlendirmek isteyenler için gezilebilecek birçok tarihi ve doğal mekanlar bulunmaktadır.

Çorum'da Tatilde Gezilebilecek Mekanlar

1-Hattuşaş Antik Kenti: Hitit İmparatorluğu'nun başkenti olan Hattuşaş Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Burada Hititlere ait kalıntıları, tapınakları ve sarayları görebilirsiniz.

2-Alacahöyük: Çorum ilinin 36 km güneyinde bulunan Alacahöyük, Hitit İmparatorluğu döneminden kalma bir antik kenttir. Burada Hitit kültürüne ait eserleri görebilirsiniz.

3-Çorum Müzesi: Çorum il merkezinde bulunan Çorum müzesi, Hitit dönemi, Roma dönemi ve Osmanlı dönemi eserleri sergilenmektedir.

4-Boğazkale: Hattuşaş Antik Kenti'nin yakınlarındaki Boğazkale, tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Burada Frigya Vadisi Milli Parkı, Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı ve Boğazkale Kalesi gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

5-Osmancık: Çorum ilinin kuzeydoğusunda yer alan Osmancık, doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ile ünlüdür. Burada Osmancık Kalesi, Cıbıltepe Kayak Merkezi ve Terme Vadisi Milli Parkı gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

6-Çatak Kanyonu: Çorum il merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Çatak kanyonu, doğal güzelliği ve trekking yapma imkanı ile ünlüdür.

7-Kargı Kalesi: Çorum ilinin batısında bulunan Kargı Kalesi, Roma döneminden kalma tarihi bir kaledir. Burada tarihi eserleri ve harika manzarayı seyredebilirsiniz.

8-Safranbolu: Çorum iline yakın olan Safranbolu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi bir kasabadır. Burada Osmanlı döneminden kalma evleri, camileri ve hanları ziyaret edebilirsiniz.

Bu mekanlar Çorum'da tatilde gezilebilecek mekanlar arasındadır. Tatil planlaması yaparken bu yerleri de ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

 (MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...