SON DAKİKA HABER

"2023 Yılında 75 Bine Yakın Memur Alımı Yapılacak! İş İlanları ve Başvuru Koşulları"


 Memur olmak isteyenleri sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. 2023 yılı için memur alımı ile ilgili memur alım ilanları da peş peşe gelmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na binlerce memur alımı yapılacağının açıklanmasının ardından hangi kurum ne kadar personel alımı yapacak? gibi sorular internette aranmaya başlandı. Medya Çorum olarak bizde araştırarak okuyucularımıza bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Toplamda 75 bine yakın personel alımı yapılacağının açıklanmasının ardından Bakanlıkların açıkladığı kontenjan listeleri ve alanları da şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı 45 Bin Sözleşmeli Personel Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Bunun için başvurular 2-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 8 Mayıs tarihinde de atama sonuçları açıklanacak. Atanması yapılan 45 bin personel 1 Eylül itibarıyla görev yerlerinde olacak.

Adalet Bakanlığı 22 Bin 120 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 22 bin 120 personel alımı için ilan açtı. Bu kapsamda, Personel Genel Müdürlüğüne 10 bin 719, Ceza ve Tevkifevlerine 10 bin 138, İcra dairelerine 700, Merkez teşkilata 48 personel alımı yapılacak. Başvurular 25 Nisan'da başlıyor. 11 Mayıs'ta da sona erecek.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı 3 Bin 220 Personel Alacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3 bin 220 personel alacak. Bunlar: 360 Defterdarlık Uzman Yardımcısı, 40 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı, 10 Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı, 40 Muhasebe Denetmen Yardımcısı, 20 Hazine Avukatı, 50 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı, 2.700 Gelir Uzman Yardımcısı alınacak.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 Bin 431 Personel Alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplamda 3 bin 431 personel alacak. Bu kapsamda, Aile sosyal destek personeli, Sosyal çalışmacı, Psikolog, Fizyoterapist, Çocuk gelişimi, Diyetisyen, Öğretmen, Avukat, Hemşire, Diğer sağlık personeli, Büro personeli, Tekniker, Teknisyen, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Yurt yönetim personeli, Destek personeli alınacak. Bu alımlara ilişkin başvurularda önümüzdeki haftalarda başlayacak.

Bakanlıkların sitesinde ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin resmi web sitesinden de kamu alımları ile ilgili ilanlar ve detaylar yer alıyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...