SON DAKİKA HABER

Bankaların Verdikleri Promosyonlarla İlgili Tartışmalara Son Noktayı Diyanet Koydu!


Son günlerde bankalar tarafından kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı.

Son zamanlarda bankalar tarafından kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar miktarlarının 7 bin 500 lira’ya kadar çıkması sonrasında konuyla ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

DİYANET PROMOSYONLAR FAİZ ŞÜPHESİNDEN UZAK DEĞİL

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu soruya “işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir” dedi. Kurul, “Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur” şeklinde açıklama yaptı.

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...