SON DAKİKA HABER

Drone İle Emniyet Kemeri Denetimi Yapıldı


Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorum Merkez’de bulunan 8 noktada, aynı anda sivil trafik görevlileri ve İnsansız Hava Aracı (Drone) ile emniyet kemeri ihlali denetimi yapıldı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 25.05.2021  tarihinde il merkezinde bulunan Osmancık Yolu, İtfaiye Müdürlüğü Önü, İskilip Yolu, Akşemseddin Caddesi, Ata Caddesi, Dr.Sadık Ahmet Caddesi, Eski Ekin Yolu, Bahabey Caddesi ve İnönü Caddelerinde 8 noktada, aynı anda sivil trafik görevlilerimizin ve İnsansız Hava Aracı (Drone) tarafından emniyet kemeri ihlali denetimi yapıldığı bildirildi.


35 Araç Sürücüsüne Emniyet Kemeri Takmamaktan İdari İşlem Yapıldı

Açıklamada, yapılan emniyet kemeri ihlali denetiminde toplam 35 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanununun 78/1-A (Emniyet Kemeri Takmamak) maddesinden idari işlem uygulandığı, 3 araca da diğer muhtelif maddelerden olmak üzere, toplam 38 araca işlem idari yapıldığı, toplam 6.472,00 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edildiği ve 2 aracın da trafikten men edildiği aktarıldı.

 

Açıklamada, il genelinde trafik düzeninin sağlanması, araç ve yaya güvenliğinin korunması amacıyla Drone ile denetimlerin aralıksız devam edeceği de belirtildi.


 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...