SON DAKİKA HABER

Açık Kapı Bir Yaşında



Kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hızlı ve etkin biçimde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılarak kronikleşmiş sorunlara çözüm üretebilmek amacıyla ilimizde 16 Nisan 2018 tarihinde hizmete giren Açık Kapı Bürosu birinci yılını tamamladı.

Konuyla ilgili olarak Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada,İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı önderliğinde oluşturulan Açık Kapı biriminin kurulduğu gün itibariyle vatandaşların talep ve isteklerini dinleyerek ilgili kurumlara yönlendirme yaparak, başvuru alarak 7 iş günü içinde sonuçlandırılması için bunların takibini sağladığı ifade edildi.

Açıklamada,Özel Kalem Müdürlüğüne bağlı çalışan Açık Kapı Bürosunda 3 personelin vatandaşla görüşmeler yaparken,Kamu kurum ve kuruluşları ile kaymakamlıklardan asil ve yedek olmak üzere belirlenen ikişer kişinin ise kurumlarda irtibat görevlisi olarak yönlendirilen başvurularla ilgili iş ve işlemleri yürütüldüğü kaydedildi.

Açık Kapı'nın Sayısal Verileri

Açıklamada,geçen bir yıl içerisinde toplam 1021 başvuru alındığı, bunların 1003 tanesi sonuçlandırıldığı, kalan başvuruların takibi devam ettiği ifade edildi. Sonuçlandırılan başvuruların 470'i olumlu, 257'si olumsuz neticelendiği aktarıldı.
Başvuruların yaklaşık %57’sinin sosyal hizmetler alanında ekonomik yardım talepleri  olduğu, %23’ünün iş talepleri oluşturduğu da dile getirildi.

-HABER MERKEZİ-