SON DAKİKA HABER

“KANSERDEN YÜZDE 100 KORUNMAK MÜMKÜN DEĞİL”



Çorum İl Genel Meclisi üyelerine onkoloji istatistikleri konusunda bilgi verildi. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji bölümünden Dr. Kaan Helvacı tarafından verilen bilgilerde, yapılan incelemelerin yaş ilerledikçe kansere yakalanma riskinin artış gösterdiği ortaya çıkardığını söyledi.

Dr. Kaan Helvacı, yapılan incelemelere göre Türkiye’de kanser dendiğinde ilk sırada akciğer ve meme kanserinin geldiğini, erkeklerde görülen kanser hastalıklarına bakıldığında ilk sıralarda akciğer, prostat ve kolorektal kanserlerin yer alırken kadınlarda görüldüğünü anlattı.


 "MEME,TROİT VE KOLOREKTAL KANSER HASTALIKLARI İLK SIRALARDA YER ALIYOR"

Dr. Helvacı, kanser hastalıklarının sıralamasına bakıldığında da ilk sırada meme, tiroit ve kolorektal kanserin yer aldığını ve yapılan incelemelerin yaş ilerledikçe kansere yakalanma riskinin artış gösterdiğini ortaya çıkardığını ifade etti.

Helvacı, erkeklerde tütün ve tütün ürünlerine bağlı olarak oluşan kanserlerin ön sırada yer alırken kadınlarda ise en sık görülen kanserin meme kanseri olduğunu, bir yıl içinde toplam 16.646 kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu kaydetti.

Dr. Kaan Helvacı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hastane bünyesinde EBUS ve ERCP gibi Ankara’da bile birçok büyük merkezde yapılamayan özellikli girişimsel işlem yapılabildiğini aktarırken, PET, Radyoterapi, girişimsel radyoloji gibi cihaz ve bölümlerin halen eksik olduğunu ve doktor sayısının talebi karşılamakta zorlandığını ifade etti.

Dr. Kaan Helvacı, kanserden %100 korunmanın ise mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

(HABER MERKEZİ)