SON DAKİKA HABER

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN ELLER SEMAYA KALKACAK



İnsani Değerler Platformu tarafından Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüne uğrayan soydaşlar için “Çorum Zulme Karşı Duaya Kalkıyor” adı altında bir etkinlik düzenleyecek. 13 Şubat Çarşamba günü Ulu Cami’de sabah namazında gerçekleştirilecek etkinliğe tüm Çorum halkı davet edildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan İnsani Değerler Platformu sözcüsü Zekeriya Işık, Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm ve vahşetin dünyanın hiçbir yerinde yaşanmadığını söyledi.

‘BASKI VE ZULÜMLERE HER GEÇEN GÜN YENİSİ EKLENİYOR’

 Zekeriya Işık, Dünyanın sessizliği ve tepkisizliği karşısında baskı ve zulümlere her geçen gün yenilerinin eklendiğini ifade etti. Işık, Çin toplama kamplarında ve hapishanelerinde bir milyonun üzerinde Uygur Türk’ünün tutulmakta, işkencelere maruz kalmakta ve şehit edilmekte olduğunu da vurguladı.

‘BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZİ DUAYA DAVET EDİYORUZ’

Zekeriya Işık, hem Doğu Türkistan’daki zulme karşı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak hem de sabah namazında buluşarak Doğu Türkistan’daki bütün mazlum kardeşlerimize dua ve niyazda bulunmak üzere bir program düzenlediklerini ifade etti.

Işık, “Çorum Zulme Karşı Duaya Kalkıyor” sloganıyla 13 Şubat Çarşamba günü bütün Çorumlu vatandaşları birlikte sabah namazında ata yadigârı Ulu Camiinde buluşmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

(MEDYA ÇORUM)