SON DAKİKA HABER

BÖLGENİN DAMIZLIK ARILARI ÇORUM’DAN

 

Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvan Genel Müdürlüğü’nden “Damızlık Ana Arı Üretim İzni” aldı. 

Düzenlenen törenle Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı, “Damızlık Ana Arı Üretim İzin” belgesini Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın elinden aldı. 

“Damızlık Ana Arı Üretim İzin” belgesi ile Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Anadolu Arısı’nın gen merkezi olan Çorum’dan İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinin damızlık arı ihtiyacını karşılayacak. 

Belge teslim töreninde konuşan Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, “Damızlık Ana Arı Üretim İzin” belgesi ile Çorum’da üretilen Anadolu Arısı’nın İç Anadolu ve bölge illerinin damızlık arı ihtiyacını karşılayacağını söyledi. 

“80 ARI YETİŞTİCİSİ BİRLİK İÇİNDE İLK DEFA BU BELGEYİ ALAN BİRLİK OLDUK”

 
Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı ise Türkiye’de 80 Arı Yetiştiricileri Birliği arasında ilk defa Çorum’un Anadolu Arısı Damızlık belgesi alan tek birlik olduğunu söyledi.

Yücel Saygı, Çorum’un Anadolu Arısının gen merkezi konumunda olduğunu kaydederek, Dünyada bilinen belli başlı 4 ırkı bulunduğunu, bunlardan Anadolu Arısının Çorum’da bulunduğunu belirtti. Saygı, Çorum’un aynı zamanda Anadolu Arısının gen merkezi konumunda olduğunu da aktardı.

Başkan Saygı, Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak bu arının izolasyonu yapılmış ıslah çalışmaları yapılmış olup Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvan Genel Müdürlüğü’nce birliğimize Damızlık Belgesi düzenlendiğini, bu belge ile ülkemizde bulunan 80 adet Arı Yetiştiricileri Birliği içimde Anadolu Arısı Damızlık Belgesi almış tek birlik olmanın haklı gurunu yaşamakta olduklarını sözlerine ekledi.

(MEDYA ÇORUM)