SON DAKİKA HABER

VALİ MUSTAFA ÇİFTÇİ, MECİTÖZÜ İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ



Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ilçe ziyaretleri kapsamında Mecitözü ilçesini ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Osmancık, Sungurlu, İskilip, Bayat ve Uğurludağ’ı ziyaret ederek yapılan çalışmaları, sorunları, talepleri yerinde inceleyen Vali Mustafa Çiftçi, beraberinde Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Çorum İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Abdurrahman Başbuğ, Çorum Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Çorum Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Çorum DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetçi, Çorum Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Sarı, Çorum İŞKUR Müdürü Ali Şahan, Çorum Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Çorum İl Müftü Vekili Adem Aygül ve diğer yetkililerle birlikte Mecitözü’ne ziyarette bulundu.

 
İLK OLARAK KAYMAKAMLIĞI ZİYARET ETTİ

Mecitözü ziyaretinde ilk olarak Mecitözü Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Mustafa Çiftçi burada Mecitözü Kaymakamı İlyas Öztürk, Mecitözü İlçe Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Mecitözü ilçe idare şube başkanları tarafından karşılandı. Vali Mustafa Çiftçi burada Kaymakam Öztürk’ten ilçenin durumu ile ilgili brifing aldı. 

Vali Çiftçi, Mecitözü Kaymakamlığı’nın ardından Mecitözü Belediyesi’ni ziyaret ederek burada da Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz ile bir süre görüşerek yapılan çalışmaları ve karşılaşılan sorunları dinledi. 


 Mecitözü Belediyesindeki görüşmenin ardından Vali ardından Yatılı Mustafa Çiftçi, Bölge Okulu Toplantı Salonu’nda mahalle ve köy muhtarlarıyla buluştu. Burada konuşan Vali Mustafa Çiftçi, Çorum’da göreve başlayalı iki ayı geçtiğini, fırsat buldukça ilçeleri ziyaret ettiğini ve bu kapsamda geldiği Mecitözü’nde de bazı ziyaretlerde bulunarak sorunları yerinde görmek istediğini söyledi. 

Toplantıda muhtarların mahalle ve köyleriyle ilgili sorunlarını dinleyen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, talep ve istekler konusunda beraberinde gelen daire amirlerini talimatlandırdı.


Vali Mustafa Çiftçi daha sonra Öğretmenevi’ndeki öğle yemeğinin ardından Halk Eğitim Merkezi ile Mecitözü Kaymakamlığı Kültürevi ve Kent Müzesi’ni de ziyaret etti. 

 
HEM ÖĞRENCİLERİ VALİ’DEN TALEPTE BULUNDULAR 

Burada Mecitözü HEM Müdürü Erol Ateş’ten yapılan çalışmaları dinleyen ve düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerle görüşerek yaptıkları eserleri inceleyen Vali Mustafa Çiftçi’ye kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin pazarlanması konusunda da destek beklendiği talebi iletildi. Çorum Valisi Mustafa  Çiftçi daha sonra inşaatı tamamlanmak üzere olan Toplum Sağlığı Merkezi’ni de inceledi.

Daha sonra Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Mecitözü Figani Köyü’nde bulunan tarihi Beke Kaplıcaları’nı inceledi. Mecitözü ilçesinin Cemikebir Mahallesi’nde Kurulu bulunan ve yaklaşık 2 bin ila 2 bin 500 evin bir yıllık enerji tüketimi kadar üretim yapılan Biokütle Enerji Santrali’ni de ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Vali Mustafa Çiftçi ve beraberindeki heyet Çorum’a dönüşleri sırasında ise yol üzerinde bulunan ve 14. Asırda yapılan Elvançelebi Türbesi’ni de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.


(MEDYA ÇORUM)