SON DAKİKA HABER

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ÇORUM’DA UNUTULMADI



Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Çorum’da anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik Pir Baba parkı önünden başlayan yürüyüş ile başladı.

Havanın soğukluğuna rağmen binlerce kişinin katıldığı etkinlikte ellerinde Türk bayraklarıyla tekbirler getirerek şehitliğe yürüdü. Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından şehitlikte Kuran-ı Kerim okunarak şehitler için dualar edildi.

 
Anma programına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Garnizon Komutanı Kd. Alb. Çetin Öcal, Çorum İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Çorum’daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 
Şehitlikteki törende konuşan, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber Dağları’nda 90 bin askerin milli mücadele adına, vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini belirtti. Haşim Eğer, Mehmetçiğin dondurucu soğuk ile tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen bu acı destanı bir kahramanlık ve fedakarlık örneği olduğu kadar birlik ve kardeşlik dersi olduğunu ifade etti. Eğer, Sarıkamış muharebelerinde kutsal vatan topraklarını müdafaa etmek uğruna canını seve seve feda ederek şehit düşen vatan evlatlarını ebediyete intikallerinin 103. yıl dönümünde rahmet ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi.


 (MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...