SON DAKİKA HABER

KARGI TULUM PEYNİRİNİN SERİ ÜRETİMİNE ONAY ÇIKTI



Kargı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onay verildi. 259 bin lira maliyetli Kargı Tulum Peyniri seri üretimi projesi kapsamında Kargı tulum peyniri profesyonel bir şekilde makineler ile üretilerek, kurulacak olan soğuk hava depolarında muhafaza edilecek.

Kabul edilen projeyle, ilçedeki hayvancılığın geliştirilmesi, bayanların istihdam edilmesi, ilçeden büyük şehirlere göçlerin önlenerek vatandaşların hayvancılığa teşvik edilmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili olarak konuşan, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Kargı ilçesinde soğuk hava deposu ve seri üretim için üretim atölyesi kurulumu gerçekleştirileceğini ifade ederek, Kargı ilçesine hayırlı olmasını diledi.


YAKLAŞIK 20-30 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Proje kapsamında Kargı’da hayvancılık yapan vatandaşların ürettikleri sütler, süt toplama araçları ile toplanarak Kargı Tulum Peyniri üretim tesisine getirilerek burada makinelerde işlenerek Tulum Peyniri haline getirilecek. Üreticiler,15 litre sütten 1 kilo tulum peyniri üretildiğini belirterek, piyasada 1 lira 50 kuruştan satılan sütün, Kargı Tulum Peyniri’ne dönüştürüldüğünde yaklaşık olarak 3 kat daha fazla değer kazanacağını belirtiyorlar.

20-30 kişinin istihdam edilmesi planlanan projenin birkaç ay içerinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Kargı Tulum Peyniri üretim tesisinde istihdam edilecek kişilerin, daha önceden Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ‘Kargı Tulum Peyniri Kursu’na katılmış olan sertifikalı kişilerden oluşacağı da ifade ediliyor. 

 
(MEDYA ÇORUM)



Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...