SON DAKİKA HABER

2018 YILI ÇORUMLUSU OPERATÖR DOKTOR AHMET NABİ KIZMAZ SEÇİLDİ



İstanbul’da faaliyet gösteren ve Başkanlığını Tevfik Göktürk’ün yaptığı Dünya Çorumlular Platformu tarafından sosyal medya ve sahada yapılan anket çalışması sonrasında “Çiçekler karda da açar” adlı kitabın yazarı 2018 yılı Altın Kalem Ödülü sahibi Çorumlu Opr. Dr. Ahmet Nabi Kızmaz, 2018 Yılı Çorumlusu olarak seçildi.

Yaklaşık 40 bin üyesi bulunan Dünya Çorumlular Platformu, her ayın 19’unda düzenlenen Çorumlular günüyle adını duyururken, özellikle her ay sosyal medya ve sahada yapılan anketler sonrasında ayın Çorumlusunu ve Yılın Çorumlusunu seçerek her ayın 19’unda düzenlediği Çorumlular Gününde plaketler vererek onları onurlandırıyor. Düzenlenen her ayın 19’unda düzenlenen Çorumlular günü etkinliğiyle İstanbul’da yaşayan Çorumluların etkileşim içerisinde olmalarını, birbirlerini tanımalarını ve dayanışma içerisinde olmalarını sağlıyor. 


10-15 Ocak tarihleri arasında yapılan anket sonucuna göre, memleketi insanı için gecesini gündüzüne katan, kaleme almış olduğu “Çiçekler karda da açar” adlı kitabıyla 2018 yılı Altın Kalem Ödülü sahibi, Çorum Sevdalısı Opr. Dr. Ahmet Nabi Kızmaz 2018 Yılı Çorumlusu olarak seçildi.

2018 Yılı Çorumlusu olan Opr. Dr. Ahmet Nabi Kızmaz’a plaketi, Dünya Çorumlular Platformu tarafından düzenlenen “Geleneksel her ayın 19’u Çorumlular Günü”nün 49’uncusu İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde 540 Çorumlunun huzurunda Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Çorumlu Talip Kalkan tarafından takdim edildi.


 OPERATÖR DOKTOR AHMET NABİ KIZMAZ KİMDİR?

1946 yılında Çorum’un Bayat ilçesi Dorukseki köyünde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Çorum da bitirdi. İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1972 yılında mezun oldu. Yurdun değişik bölgelerinde çalıştı. Almanya'nın Erlangen Üniversitesi Cerrahi kliniğinde misafir asistan olarak bir yıl çalıştı. İstanbul Beyoğlu Eğitim Hastanesinde genel cerrahi ihtisasını tamamladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde ''Troid hastalıkları ve cerrahisi'' üzerine Dünya literatürünü tarayarak gerçekleştirdi. Daha sonra Aynı Fakültede devam eden ''Yüksek Troid Konseyine'' devam etti. İstanbul Üniversitesi'nin Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsünde hayvan deneylerinde bulundu. Barsak yaralanma ve ameliyatları sonucu oluşan fistüller, diyabetik yaraların tedavisi, TRH ve TSH hormonları verilen kobaylarda hormonal gelişmeler ve Mide rezeksonları ''Billroth -1 ve Billroth-2'' sonucu diyabet ilişkilerinin etkileri üzerinde 15 köpek üzerinde çalışmalar yaptı. 


 Amerika'nın Texas üniversitesi deneysel ekibi ile çalıştı. Baştabip yardımcılığı ve baştabiplikler de bulundu. Başta Troid hastalıkları''Guatre'' olmak üzere birçok kez cerrahi hastalıklar konusunda televizyonlarda söyleşilerde bulundu. Çalışmalarından dolayı ikisi yurt dışı kaynaklı: 9 adet taktirname, onur belgesi, maaş yükseltme ve şild aldı. Doktor Ahmet Nabi Kızmaz "Çiçekler Karda da Açar" adını verdiği mesleğinin ilk yıllarındaki "Yüksekova" anılarının anlatıldığı kitabı ile Book Culture Art Time's tarafından 2018 yılında düzenlenen "Altın Kalem Ödülü"nün sahibi oldu. Medikal ve para medikal ile ilgili olarak dergi ve gazetelerde yazılar yazdı. Kitap okumayı, şiir yazmayı sever. Halen basıma hazır ikinci bir Anı romanı vardır. Troid hastalıkları ve Troid cerrahisi üzerine bir kitap çalışması devam etmektedir.

 
Evli ve 3 çocuk babası olan Opr. Dr. Ahmet Nabi Kızmaz halen özel sağlık kuruluşlarında çalışmaya devam etmektedir.

 
(MEDYA ÇORUM)