SON DAKİKA HABER

POŞETLER BAZI REYONLARDA ÜCRETSİZ OLACAK



1 Ocak itibariyle poşetlerin ücretli hale gelmesi vatandaşları düşündürürken, iyi haber Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek’ten geldi. Altunbilek, Şarküteri, ekmek-unlu mamuller ve manav reyonlarındaki hışır poşetlerin ücretsiz olacağını söyledi.

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, marketlerde plastik poşetlerin 1 Ocak'tan itibaren 25 kuruşa satılmasına ilişkin düzenlemeyi anlattı. Sektörün uygulamaya hazır olduğunu belirten Altunbilek, maliyetine fiyatlarla müşterilerine geri dönüşümlü çantalar sunacaklarını ifade etti. 

 
"AMACIMIZ POŞET KULLANIMINI ASGARİYE İNDİRMEK"

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, geri dönüşümlü çantalar için çeşitli kampanyaların da gündemde olacağını kaydederek, dertlerinin 25 kuruşa poşet satmak olmadığını, amaçlarının poşet kullanımını asgariye indirmek olduğunu belirtti. Mustafa Altunbilek, reyonlarda bez ve geri dönüşümlü çantaların satışına başlandığına işaret ederek, sürekli kullanılacak bu çantaların fiyatının 1,5 lira ile 3 lira arasında değiştiğini bildirdi.

Altunbilek, manav reyonundaki poşetlerin durumuna da açıklık getirerek, hışır dediğimiz plastik poşetler, şarküteri, ekmek-unlu mamuller ve manav reyonunda kullanılması halinde ücretsiz olacak fakat onun dışında kullanılırsa paralı verileceğini belirtti. Altunbilek, kese kâğıtlarının ise maliyetinden dolayı yoğun olarak kullanılmayacağını ancak balık reyonlarında tercih edilebileceğini dile getirdi. 25 kuruşa satılacak her poşette barkod da olacağını vurguladı.

 
(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...