SON DAKİKA HABER

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE TRAFO PATLADI



Çorum Organize Sanayi Bölgesinde bulunan trafo patladı. Patlama sonrasında alev alan trafoyu söndürmek için itfaiye ekipleri seferber oldu.
Edinilen bilgilere göre, olay saat 11.30 civarında meydana geldi. Trafonun alev almasıyla birlikte olayı gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Çorum Belediyesi itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti.

ÇORUM SANAYİSİNİN ÜRETİMİ DURDU

Patlama nedeniyle TEİAŞ’ın trafolarından beslenen, Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Yolu, Mimar Sinan, Akkent, Küçük Sanayi Sitesi, Gıda Toptancıları Sitesi ve Çevre Yolu civarına elektrikler kesildi. Çok sayıda fabrikanın bulunduğu Organize Sanayi Bölgesinde üretim durduğu için fabrikalarda çalışan işçiler de tahliye edildi. 

Öte yandan yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri, uzun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alındı. Yanan trafoya köpükle müdahale edilirken, itfaiye ekipleri de adeta köpük adama döndü.


 ÇORUM VALİSİ ÇİFTÇİ, OLAY YERİNDE

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olay yerinde OSB Müdürü Yaşar Şahin, ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yağlı ile beraber trafo merkezini gezerek, olay hakkında bilgi aldı. Burada konuşan Vali Çiftçi, yangının kontrol altına alındığını ifade ederek, soğutma çalışmalarından sonra teknik inceleme yapılacağı ve yangının çıkış nedenin de ortaya çıkacağını kaydetti. Trafo patlamasından OSB ve Çorum’un bir kesimi ve Sungurlu ilçesinin etkilendiğini belirterek, yarın normale dönmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.



(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...