SON DAKİKA HABER

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERDEN ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ



Çorum Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri kış mevsiminde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için seferber oldu.  Onlar bize emanet  sloganıyla başlatılan proje kapsamında öğretmenler, öğrenciler ve velilerinde destekleriyle sokak hayvanları için 1 ton yem ve mama alınarak, pet şişelerden yapılan kaplara yem doldurarak okul çevresinde bulunan parklar ve ağaçlara asıldı.


 Proje hakkında bilgi veren Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu Müdürü Muharrem Olukçu, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sokak hayvanlarını düşünen okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından bir kampanya başlatıldığını belirtti. Okulda toplanan bağışlarla birlikte 1 ton yem alındığını ifade etti. Ayrıca kuşlar içinde pet şişelerden yemlikler yaparak çevredeki ağaçlara asılarak kuşlarında aç kalmaması için böyle bir proje başlattıklarını aktardı. Olukçu, bu duyarlı davranışlarından dolayı öğretmenleri ve öğrencilere teşekkür ettiğini de belirtti.


 Okul öğrencilerinden Yaren keçeli, kış mevsimi olduğu için sokak hayvanlarını düşünerek kuşlara yuvalar yaptıklarını söylerken, İrem Kabasakal ise, pet şişelerden kuşlara yuva yapma fikrini kendilerine öğretmenlerinin söylediğini kaydederek, bu sayede kuşların hem yuva bulmuş olacağını hem de rahatça yemlerini yiyebileceklerini ifade etti. Nehir Ilıman adlı öğrenci ise, insanlar gibi hayvanlarında yaşam hakkının bulunduğunu ifade etti.

 
(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...