SON DAKİKA HABER

KIZILIRMAK ISLAH PROJESİ TAMAM GİBİ



Çorum’un Osmancık’ın yapımı devam eden en büyük yatırımlarından birisi olarak hayata geçirilen Kızılırmak Islah Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 45.9 milyon TL proje bedeliyle başlanılan projede sona gelindi.

Projede, Osmancık-Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak Osmancık Geçişi 1. Kısım Taşkın Koruma Projesi’nde bugüne kadar yapılan çalışmalar da yüzde 85 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. Proje kapsamında çift taraflı 4 bin 800 metre forekazık betonarme duvar ve eski asma köprü yerine yeni köprünün yapım çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.
Yatırım büyüklüğü ve ilçe turizmine sağlayacağı katkı nedeniyle büyük önem taşıyan projenin kısa süre içerisinde tamamlanması planlanırken, proje tamamlandığında Kızılırmak’ta teknelerle gezinti yapılabilecek bir gölet de oluşturulması hedefleniyor.

Osmancık Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre 2016 yılında başlanan proje kapsamında, Devlet Su işleri ile birlikte yürütülen proje kapsamında nehir yatağı genişletildi. Kızılırmak Kıyısı çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları ve sosyal alanlar ile Osmancık’a değer katacağı ifade edildi.

Projenin ikinci etabında ise nehir yatağına set inşa edilerek bir gölet oluşturulması hedeflenirken, Kızılırmak’ta tekne gezileri ve su sporları gibi aktiviteler de yapılabilecek. 

Projenin ise şuanda yüzde 85 oranında tamamlandı.


 (MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...