SON DAKİKA HABER

İŞİNE SON VERİLEN İŞÇİLER, MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİNİ BEKLİYOR



Çorum Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin ardından işine son verilen taşeron işçiler, yaptıkları basın açıklamasında mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Hürriyet Parkı’nda yapılan basın açıklamasında işçiler adına konuşan Gazi Özten, Çorum Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin ardından Çorum’da 95 kişi diğer şeker fabrikaları dâhil toplamda binlerce çalışanın işten çıkarıldığını söyledi. Gazi Özten, mağduriyetlerinin giderilmesi için diğer işçiler gibi 4/B kadrosundan ya da taşeronlara tanınan 4/D kadrosundan yararlanmak istediklerini belirtti.

Özten, kış gününde çocuklarına ve ailelerine bir sıcak çorba içebilme imkânı sunulmasını istediklerini belirtti. Şuan yüzlerce insanın mağdur edildiğini ifade ederek, kendilerinin aşından ve işinden olduklarını ifade etti. Ailelerinin ihtiyaçlarını, çocuklarının okul masraflarını bile karşılayamaz halde olduklarını kaydetti.

Özten, devlet büyüklerine seslenerek, hükümetten tek isteklerinin bu mağduriyetinin göz önünde alınarak diğer kamu kurumlarına alınacak olan işçi veya elaman teminlerinde öncelik olarak bizlerin yerleştirilmesini talep ettiklerini sözlerine ekledi.

 (MEDYA ÇORUM)


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...