SON DAKİKA HABER

ÇORUM SANAYİSİ BELGESELİ ÇEKİLİYOR


Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş’ın yaptığı Çorum Sanayisinin Gelişiminin İncelenmesi başlıklı proje için belgesel film çekimleri başladı.

Üniversite Sektör İşbirliği Projesi kapsamında yürütülen projeye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum Şubesi (MÜSİAD) ve Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD) tarafından destek verdiği proje hakkında konuşan proje yürütücülüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş, bu projenin temel amacının Çorum sanayisinin ortaya çıkış ve gelişim sürecini incelemek, bu yaşanan süreçte rol almış girişimcilerin tecrübelerini ve görüşlerini geleceğin girişimcilerine aktarmak ve Çorum sanayisinin dünü, bugünü ve yarını konusunda bir perspektif sunmak olduğunu ifade etti. 

Proje kapsamında 13 firma ile çekim yapacaklarını söyleyen Dr. Karakaş bu firma sahiplerinin fabrikalarından görüntüler alınacağını ifade etti. Dr. Karakaş emeği geçenlere teşekkür etti.



KAYIT ÖNCESİ SON TOPLANTI YAPILDI

Projeyle ilgili olarak Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda kayıt öncesi son toplantı yapıldı. Toplantıya, öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Öğretim Görevlisi Ali Aşır, Öğretim Görevlisi Recep Çakar ve Öğretim Görevlisi Harun Kısacık ile MÜSİAD ve ÇOSİAD’dan temsilciler katıldı. Toplantı da belgesel filmin çekimlerine ilişkin son değerlendirmeler yapıldı. Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan projenin hayata geçirilmesi için son eksiklikler gözden geçirildi.

Belgeselin ilk çekimleri ise 13 Aralık Perşembe günü Uğur Grup başkanı Uğur Barlık ile başlangıç yapıldı. Renkli ve sıcak bir muhabbet ortamında gerçekleşen çekimler yaklaşık 6 saat sürdü.



(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...