SON DAKİKA HABER

ÇARŞAMBA PAZARI BU HAFTA DURGUN GEÇTİ



Çorum’un en büyük pazarları arasında sayılan Çarşamba pazarı bu hafta sönük geçti. Yağışlı ve soğuk havanın yanı sıra ekonomik nedenlerde pazardaki durgunluğu tetikledi. 

Yaşanan bu durgunluk konusunda konuşan pazarcı esnafı, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik darboğazın tüm kesimleri olumsuz etkilediğini söyledi. Yurttaşların alım gücünün azalmasının kendi işlerini de bir hayli azalttığını dile getirdi.


 Başka bir pazar esnafı, yağmurlu günlerde Çarşamba pazarından yoğun etkilendiğini ifade ederek, meyveden ucuzu olmamasına rağmen meyve alanların olmadığını ifade etti.

Pazar alışverişi yapan vatandaşlar ise, Çarşamba Pazarı’ndaki sebze-meyve fiyatlarını “normal” bulduğunu fakat buna rağmen alışverişin fazla olmadığını belirtti. Halkın alım gücünün düşmesinin bunda etkisi olduğunu düşündüğünü aktardı. 

 

ÇARŞAMBA PAZARI’NDA BAZI ÜRÜNLERİN FİYATLARI

Mantar 6-7 lira – Sarımsak ve Anamur Muz 5.50-6 lira - Yeşilbiber 5 lira - Fasulye 4 lira – Ayva ve Domates 3,5 lira - Ispanak, Pırasa, Turp, Yer Elması ve Nar 3 lira - Patates, Limon, Elma ve Kabak 2,5 lira - Soğan, Karnabahar ve Kırmızı Havuç 2 lira - Lahana (Tane) 2,5 - 5 lira Karalahana (Tane) 1,5 - 3 lira, Portakal ve Mandalina 1,5 lira - Marul, Maydanoz (Tane) 1 lira olarak tezgâhlardaki yerini aldı.


 (MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...