PÖÇ KEBABI ÇORUM’UN YENİ DAMAK TADI OLMAYA ADAY
Osmanlı döneminden günümüze dek gördüğü ilgiyi hiç kaybetmeyen pöç kebabı, Çorum halkının yeni damak lezzeti olmaya aday. Çorum’a bu lezzeti ilk kez getiren işletme Müdürü Murat Üzüm, işletme olarak alternatif lezzetler peşinde olmalarından dolayı pöç kebabını Çorum’a getirdiklerini söyledi.
Eski dönemlerde fiyatının ucuzluğu sebebi ile
yemeklerde daha çok tercih edilen pöç, değişik bir sunum ve muhteşem lezzeti
ile kırmızı et severleri bekliyor. Çorum’a bu lezzeti ilk kez getiren
işletmenin Müdürü Murat Üzüm, Pöç kebabının Osmanlı dönemine ait bir yemek
olduğunu söyledi.
Murat Üzüm, işletme olarak alternatif lezzetler peşinde olmalarından dolayı
pöç kebabını Çorum’a getirdiklerini ifade etti. Üzüm, isteğe göre sulu ya da
susuz olarak servis edildiğini kaydetti. Üzüm, Pöç kebabının faydaları hakkında
da konuştu.
Üzüm, Çorum halkının Pöç kebabına ilgisinin artmaya başladığını sözlerine
ekledi.
(MEDYA
ÇORUM)
Hiç yorum yok
Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...