SON DAKİKA HABER

PÖÇ KEBABI ÇORUM’UN YENİ DAMAK TADI OLMAYA ADAY




Osmanlı döneminden günümüze dek gördüğü ilgiyi hiç kaybetmeyen pöç kebabı, Çorum halkının yeni damak lezzeti olmaya aday. Çorum’a bu lezzeti ilk kez getiren işletme Müdürü Murat Üzüm, işletme olarak alternatif lezzetler peşinde olmalarından dolayı pöç kebabını Çorum’a getirdiklerini söyledi.

Eski dönemlerde fiyatının ucuzluğu sebebi ile yemeklerde daha çok tercih edilen pöç, değişik bir sunum ve muhteşem lezzeti ile kırmızı et severleri bekliyor. Çorum’a bu lezzeti ilk kez getiren işletmenin Müdürü Murat Üzüm, Pöç kebabının Osmanlı dönemine ait bir yemek olduğunu söyledi.

Murat Üzüm, işletme olarak alternatif lezzetler peşinde olmalarından dolayı pöç kebabını Çorum’a getirdiklerini ifade etti. Üzüm, isteğe göre sulu ya da susuz olarak servis edildiğini kaydetti. Üzüm, Pöç kebabının faydaları hakkında da konuştu.

Üzüm, Çorum halkının Pöç kebabına ilgisinin artmaya başladığını sözlerine ekledi.

(MEDYA ÇORUM)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...