SON DAKİKA HABER

Çorumlu Halk Ozanı Meftuni Topcu Hayatını Kaybetti


Çorum’un yetiştirdiği değerli halk ozanı Meftuni Topcu, uzun süredir tedavi gördüğü rahatsızlığı nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Çorum Merkez Kuşsaray Köyü nüfusuna kayıtlı olan Meftuni, yaşamının bir bölümünü Hollanda’da geçirmiş, daha sonra Mersin’e taşınmıştı.

Topcu’nun vefatı, ailesi ve sevenleri başta olmak üzere geniş bir kitleyi derin bir üzüntüye boğdu. Halk ozanının cenazesi, 11 Eylül Çarşamba günü saat 11.00'de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde düzenlenecek törenin ardından doğduğu köy olan Kuşsaray’da toprağa verilecek.

"Heri Çorumlu Musun" Türküsü ile Tanınan Bir Ozan

Meftuni Topcu, birçok bestesi ve eseri ile Anadolu insanının duygularına tercüman olmuş bir sanatçıydı. Son dönemde özellikle “Heri Çorumlu Musun” adlı türküsü ile adını geniş kitlelere duyurdu. Eserlerinde sevdayı, özlemi ve umudu bağlamasıyla dile getiren Topcu, halk müziğine büyük katkılar sunmuştu. Öne çıkan eserleri arasında Kerilli, Adam Olmayacak Mısın, Bizim Köyün Kerillisi, Berivan, Pir Mahzuni, Deli Güvercinim ve Yolcum Çorumlu Musun gibi eserler yer alıyor.

Mahzuni Şerif’in Kirvesi

Meftuni Topcu, ünlü halk ozanı Mahzuni Şerif’in de kirvesiydi. Küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe olan Topcu, Mahzuni Şerif’in yanında büyümüş ve bağlamasıyla türkü söylemeye başlamıştı. Hayatı boyunca pek çok konser veren ve sayısız eser üreten Meftuni Topcu, halk müziğinin saygı duyulan isimlerinden biriydi.

Anadolu’nun derin acılarını, sevdalarını ve umutlarını dile getiren ozan Meftuni Topcu, geride bıraktığı eserleriyle uzun yıllar hatırlanmaya devam edecek.

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...