SON DAKİKA HABER

Özel Günlerin Tatlısı Mafiş Tatlısı Nedir ve Nasıl Yapılır?


Mafiş Tatlısı, Türkiye'nin Balıkesir iline özgü bir tatlı olmakla beraber Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılmaktadır.

Çorum ilinde de yapılan bu tatlı, hamurun içine ceviz, şeker ve tarçın gibi malzemeler konularak hazırlanır ve ardından kızartılır. Daha sonra şerbetlenerek servis edilir. İster sıcak, ister soğuk tüketilebilen bu lezzetli tatlı, özellikle özel günlerde ve davetlerde tercih edilen bir atıştırmalıktır.

Mafiş Tatlısı Yapımı İçin Gereken Malzemeler

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

Kızartmak için sıvı yağ

Mafiş Tatlısı Yapımı

Hamur için; unu, tuzu, kabartma tozunu, sirkeyi ve sıvı yağı karıştırarak yoğurun. Hamurun kıvamı çok sert olmamalıdır. Daha sonra hamuru bir kenara alarak dinlendirin.

Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Hazırladığınız cevizli karışımdan biraz alarak hamurun ortasına yerleştirin ve hamuru kapatarak yuvarlayın.

Kızgın yağda tatlıları kızartın. Kızartılan tatlıları bir kenara alın.

Şerbeti hazırlamak için suyu, toz şekeri ve limon suyunu kaynatın.

Şerbeti kızarmış tatlıların üzerine dökün.

Tatlıları şerbetin içinde bir süre bekletin.  Mafiş Tatlısı hazır. Afiyet olsun!

Sonuç olarak, Mafiş Tatlısı Türk mutfağının eşsiz tatlılarından biridir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu lezzetli tatlı, özel günlerinizde ve davetlerinizde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz harika bir atıştırmalıktır. Yapımı için gerekli malzemeleri kolayca temin edebilir.


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...