Özel Günlerin Tatlısı Mafiş Tatlısı Nedir ve Nasıl Yapılır?
Mafiş Tatlısı, Türkiye'nin Balıkesir iline özgü bir tatlı olmakla beraber Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılmaktadır.
Çorum ilinde
de yapılan bu tatlı, hamurun içine ceviz, şeker ve tarçın gibi malzemeler
konularak hazırlanır ve ardından kızartılır. Daha sonra şerbetlenerek servis
edilir. İster sıcak, ister soğuk tüketilebilen bu lezzetli tatlı, özellikle
özel günlerde ve davetlerde tercih edilen bir atıştırmalıktır.
Mafiş Tatlısı Yapımı İçin Gereken
Malzemeler
2 su bardağı
un
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
kabartma tozu
1 çay kaşığı
sirke
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
ceviz içi
1 su bardağı
toz şeker
1 tatlı
kaşığı tarçın
2 su bardağı
su
2 su bardağı
toz şeker
Yarım limon
suyu
Kızartmak
için sıvı yağ
Mafiş Tatlısı Yapımı
Hamur için;
unu, tuzu, kabartma tozunu, sirkeyi ve sıvı yağı karıştırarak yoğurun. Hamurun
kıvamı çok sert olmamalıdır. Daha sonra hamuru bir kenara alarak dinlendirin.
Ceviz, toz
şeker ve tarçını karıştırın.
Dinlenen
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Hazırladığınız
cevizli karışımdan biraz alarak hamurun ortasına yerleştirin ve hamuru
kapatarak yuvarlayın.
Kızgın yağda
tatlıları kızartın. Kızartılan tatlıları bir kenara alın.
Şerbeti
hazırlamak için suyu, toz şekeri ve limon suyunu kaynatın.
Şerbeti kızarmış
tatlıların üzerine dökün.
Tatlıları şerbetin içinde bir süre bekletin. Mafiş Tatlısı hazır. Afiyet olsun!
Sonuç
olarak, Mafiş Tatlısı Türk mutfağının eşsiz tatlılarından biridir. Hazırlaması
oldukça kolay olan bu lezzetli tatlı, özel günlerinizde ve davetlerinizde
sevdiklerinize ikram edebileceğiniz harika bir atıştırmalıktır. Yapımı için
gerekli malzemeleri kolayca temin edebilir.
Hiç yorum yok
Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...