SON DAKİKA HABER

"Lezzetiyle Ramazan Sofralarına Renk Katacak Malak Tatlısı”


Malak Tatlısı, Türk mutfağının Ramazan tatlılarından biridir ve özellikle Çorum'da çok popülerdir. Malak kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup "süt kaymağı" anlamına gelir. Bu tatlı, süt kaymağı, şeker, irmik ve tereyağı gibi malzemelerle yapılır ve üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Malak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malak Tatlısı'nın tarifi oldukça basittir. Tatlının malzemeleri ve tarifi şöyledir:

Malzemeler:

2 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

100 gr tereyağı

1 paket vanilya

Pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:

1-Sütü bir tencereye koyun ve kaynatın.

2-Kaynamış sütün üzerine irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak 10-15 dakika kadar pişirin.

3-Şekeri de ilave edin ve karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.

4-Tereyağını da ekleyin ve karıştırarak eritin.

5-Vanilyayı ekleyin ve tatlıyı ocaktan alın.

6-Sıcakken servis yapın ve üzerine pudra şekeri serpin.

Malak Tatlısı, özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında sıkça tercih edilen bir tatlıdır. İrmik ve süt kaymağı sayesinde oldukça doyurucudur ve aynı zamanda çok lezzetlidir.


Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...