"Lezzetiyle Ramazan Sofralarına Renk Katacak Malak Tatlısı”
Malak Tatlısı, Türk mutfağının Ramazan tatlılarından biridir ve özellikle Çorum'da çok popülerdir. Malak kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup "süt kaymağı" anlamına gelir. Bu tatlı, süt kaymağı, şeker, irmik ve tereyağı gibi malzemelerle yapılır ve üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Malak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malak
Tatlısı'nın tarifi oldukça basittir. Tatlının malzemeleri ve tarifi şöyledir:
Malzemeler:
2 litre süt
1 su bardağı
toz şeker
1 su bardağı
irmik
100 gr
tereyağı
1 paket
vanilya
Pudra şekeri
(servis için)
1-Sütü bir
tencereye koyun ve kaynatın.
2-Kaynamış
sütün üzerine irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak 10-15 dakika kadar
pişirin.
3-Şekeri de
ilave edin ve karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.
4-Tereyağını
da ekleyin ve karıştırarak eritin.
5-Vanilyayı
ekleyin ve tatlıyı ocaktan alın.
6-Sıcakken
servis yapın ve üzerine pudra şekeri serpin.
Malak
Tatlısı, özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında sıkça tercih edilen bir
tatlıdır. İrmik ve süt kaymağı sayesinde oldukça doyurucudur ve aynı zamanda çok
lezzetlidir.
Hiç yorum yok
Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...