SON DAKİKA HABER

Ramazan Öncesi Hayatı Uyarı Uzmanlardan Geldi!


Koronovirüs vaka sayılarında Türkiye’de patlama yaşanırken, uzmanlar, günlük 40 binlerle ifade edilen vaka sayılarının günlük 200 binler seviyesinde olduğunu ifade ediyorlar.

Ramazan ayına sayılı günler kala, vakaların bu kadar kritik seviyelerde bulunması nedeniyle, uzmanlar, önlemlerin sıkılaştırılmasını istiyor. Uzmanlar, Ramazan ayına en 60 bin vaka ile girileceğini öngördüklerini ifade ederek, Ramazan ayını önlemleri sıkılaştırmak için beklenmemesi uyarısını yapıyorlar. Durumun kötüleşmesi halinde, yoğun bakımlarda doktorların hasta seçmek zorunda kalabileceği ve ölüm sayılarında da yükselme olacağı uyarısında bulunuyorlar.

Uzmanlar, mutasyona uğrayan yeni koronovirüs’ün bulaştırıcılığının 7 gün sürdüğünü ifade ederek, Türkiye’de an itibariyle 1 milyon 400 bin enfekte kişi olduğunun söylenebileceğini ifade ediyorlar.

Koronavirüs’ün Gerçek Rakamları Çok Farklı

Uzmanlar, Türkiye’de vakaların 40 binler üzerine çıktığını ancak bu rakamların gerçek rakam olmadığını ifade ettiler. Ülkelerde yapılan araştırmaların, test sayısı ile vaka sayısı arasında 5 ile 20 kat arasında bir fark olduğunu gösterdiğini ifade ettiler. Uzmanlar bu araştırmalardan yola çıkıldığında, ülkemizde 40 bin vaka olduğu düşünüldüğünde günlük 200 bin kişinin enfekte olduğu ve bir kişinin 7 gün enfekteliği de olduğuna göre, ülkemizde 1 milyon 400 bin kişinin enfekte olduğunun anlaşılabileceği ifade ediliyor. Bu hesaplamaya göre 1 milyondan fazla koronavirüs olan kişinin habersiz olarak aramızda dolaştığı da kaydedildi.

“Böyle Devam Ederse Doktorlar Yoğun Bakımlarda Hasta Seçebilir”

Uzmanlar, aşılanmanın son günlerde hızlanmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek, bunun devam etmesi gerektiğini kaydettiler. Bunun yanında önlemler de sıklaştırılmalı ve bunun için ramazan ayının beklenmemesi de gerekli dediler. Böyle devam ederse ramazan ayına 60 bin vaka ile girilebileceği ve doktorların yoğun bakımlarda hasta seçmek zorunda kalabileceği ve ölüm sayılarında da yükselme olacağı uyarısında bulunuyorlar.

 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın...