SON DAKİKA HABER

İskilip Belediyesi Maske Üretiyor


İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük tarafından verilen talimatlar doğrultusunda hazırlanan maskelerin üretimi hız kazandı.

Geçtiğimiz Pazartesi Günü İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ile yapılan basın toplantısında, Başkan Ali Sülük; “ Belediye olarak halkın sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalık olan Korona virüs’ün yayılmasını önlemek amacıyla maske üretip halka dağıtacağını” söylemişti. Bugün maske atölyesinde ki çalışmaları İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ve Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Semra Mucu ile birlikte inceleyip çalışmalar hakkında Elit Giyim atölye sahibi Şükran Çoşkun'dan  bilgiler aldılar.

ÜRETİM " GÖNÜLLÜLERDEN"

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Semra Mucu; “Maske üretme fikrini ortaya koyarak gönüllü milliyetçi kadınlarımızla  ele ele vererek başladık ve gönüllü olduklarını söyleyen, seve seve çalışıp halkın sağlığı, milletimizim bekası için bişeyler yapalım fikrini ortaya koyarak elimizden dikiş dikmek gelir gerekirse onu yapıp, halkımızın sağlığına fayda sağlamaya çalışırız” şeklinde  söylenince İskilip Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte örneği olduğu gibi kardeşlerimizle el ele verip Elit Giyim sahibi Şükran Hanımefendinin de desteği ile kısıtlı imkanlarımızla ilk etapta 1000 adet maske üretip kullanılmak üzere İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezine verdik. Devletimize, milletimize bu zor zamanlarda yardım elini uzatmanın verdiği huzur ile işlerimizi severek yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Insanı yaşat ki devlet yaşasın.” diye açıklamalarda bulundu.

İLK ETAPTA 10.000 MASKE ÜRETMEK

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük; “Halkımızın sağlığını düşünerek Milliyetçi Hareket Partimizin başlattığı maske üretim faaliyetini kapsamlaştırarak büyütüp tüm ilçemize ulaşacak şekilde üretim yapmasını sağlamak istiyoruz. Hedefimizde ilk olarak 10.000 maske olarak en kısa sürede üretip halkımıza dağıtmak ve şu günlerde eczanelerde bile zor bulunan maskelerin teminini kolaylaştırmak istiyoruz.”

FEDAKAR KADINLARIMIZI KUTLUYORUM

Tarih tekerrürden ibaretmiş bugün bunu yeniden gördük ve yaşadık. Kurtuluş savaşında Nene Hatunların torunları bugün devleti, milleti dara düştüğünde hemen koşmuş ogün olduğu gibi bugünde yardım edebilir miyim düşüncesiyle hareket ederek ne kadar da fedakar olduğunu bir kez daha kanıtlamış vegöstermiş oldu. Bu vesileyle maske üretiminin başlamasına vesile olan Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanım Semra Hanımefendi başta olmak üzere üretiminde ve dağıtımında emeği geçen bütün bay ve bayan çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Devletimizin, milletimizin zor zamanında yaptıkları işlerden dolayı Allah onlardan razı olsun.”

DEVLETİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Elit Giyim sahibi Şükran Çoşkun; “Bize İskilip Belediye  Başkanı Ali Bey'in maske üretme isteğini bir an bile düşünmeden maske üretim çalışmalarımıza vakit kaybetmeden başladık. Sağolsun Belediye Başkanımız halkının sağlığını düşünerek; “ Üretimin seri olmasını ve en kısa sürede 10.000 tane maske üretilmesini istediğini” söyledi. Bizlerde devletimizin, milletimizin bu zor zamanlarda yanında olmaya devam edip başkanımızın istediği maskelerin seri üretimine başladık. Rabbimiz bizleri bu sıkıntılı süreçten devletimizi, milletimizi tez zamanda kurtarır” diye açıklamada bulundu.