SON DAKİKA HABER

OKUMAK SİZDEN,ÇAYLAR BİZDEN

  


Gençlik ve Spor Bakanlığı ,Gençlik Projeleri Destek Programı  kapsamında Çorum'da faaliyet gösteren Gül Gençlik,Eğitim,Kültür ve Dayanışma Derneği(GÜL-DER) tarafından "Okumak Sizden Çaylar,Kahveler Bizden" sloganıyla Kitap Kahve adlı mekan'ın açılışı yapıldı.Açılışa,Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu,Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın,Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile birçok yönetici ve davetli katıldı.
Kuran Tilavetiyle başlayan  açılış,Gül-Der Başkanı Necat Yazıcı'nın konuşmalarıyla devam etti.


KENT MEYDANINDAKİ  BİR KAFE,MİLLET KIRAATHANESİ OLACAK

Açılışta konuşan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın,okumak adına seçim  vaatlerinden de olan, Kent meydanındaki kafelerden birinin millet kıraathanesi olarak değerlendirileceğini,ilerleyen süreçte de tüm mahallelerde millet kıraathanesi açmak  amacında olduğunu söyledi.

Burada konuşan Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu,okumanın herkes için önemli olduğunu fakat yapılan organizasyonların ve açılan bu tür mekanların genelde yaş olarak genç kuşağa hitap  ettiğini ifade etti.

Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel,devlet olarak okur yazarlık oranını yüzde yüze ulaştırmak gibi bir dertleri olduğu gibi,tüm insanların özellikle gençlerin işe,mesleğe yönelik fonksiyonel okur yazar olmaları için çabaladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Kitap Kahve adlı mekan'ın açılışı dualar eşliğinde yapıldı.Protokol tarafından mekan incelenerek,burada kitap okundu.



(HABER MERKEZİ)