SON DAKİKA HABER

İYİ PARTİ ÇORUM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TERLEMEZOĞLU, CANLI YAYINDA PROJELERİNİ ANLATTI


  
İyi Parti Çorum Belediye Başkan adayı Dr. Bilgi Terlemezoğlu, Çorum’da yayın yapan 5 ayrı İnternet haber sitesinin birleşmesiyle oluşturulan ve sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan “Seçim 19” programına konuk oldu. Çorum 360 TV sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Servet Seyfettin Mete moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, İyi Parti Çorum Belediye Başkan adayı Bilgi Terlemezoğlu, adaylık sürecini, yaşananları, Çorum için projelerini anlattı.

Programda konuşan İyi Parti Çorum Belediye Başkan adayı Dr. Bilgi Terlemezoğlu, Yüksek mühendis olduğunu ve bu gözle Çorum’u incelediğinde Çorum’un devasa sorunlarla boğuştuğunu ama çaresiz olmadığını düşündüğünü söyledi. Adaylığı açıklandığında halkımızı projelere boğmak istemediğini öncelikle halkın dertlerini ve sorunlarını dinlemek istediğini belirtti. Bu nedenle vatandaşlarla bir araya gelmek için pazaryerlerine, kahvehanelere, cadde ve sokaklara gittiğini ama insanları bulamadığını dikkat çekerek, halkımızın geçim derdine düştüğünü ifade etti.

“CUMHURBAŞKANININ BÜTÜN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI BİR ARAYA TOPLAYARAK FİKİRLERİNİ PAYLAŞMASINI BEKLERDİM”

Bilgi Terlemezoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Çorum’a tekrar davet ettiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı’nın Çorum’a geçen gelişinde Cumhurbaşkanından tüm belediye başkanı adaylarını bir araya toplayarak onlarla tecrübelerini aktararak fikir alışverişinde bulunmasını beklediğini fakat Cumhurbaşkanı’nın bunu yapmadığını aktardı. Bunun sadece bir yerel seçim olduğunu, donanımlı genç, idealist, hakkında herhangi olumsuz düşünce olmayan tecrübeli bir başkan seçilmesi gerektiğini söyledi. Terlemezoğlu Yozgat şehrinin Çorum’dan daha küçük bir il olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeleri Yozgat’a verdiğini, Çorum halkının artık boş vaatlere kanmadığını gerçekleşecek projelere ihtiyacı olduğunu ve bunu da kendi seçeceği belediye başkanından beklediğini kaydetti.

“ÇORUM İYİ ŞEYLERİ HAK EDİYOR”


Başkan Adayı Terlemezoğlu, Çorum’a kimin hizmet ettiğinin önemli olmadığını, önemli olanın Çorum’a ne kazandırıldığının önemli olduğunu dile getirdi. “Mevcut Karadeniz yolunu yapan geçmiş dönem hükümet ve siyasetçilere şükranlarını sundu çünkü bu yol bugün yapılsaydı Yozgat’tan götürülürdü” şeklinde konuştu. Çorum’un her zaman iyi şeyleri hak ettiğini de belirtti. Terlemezoğlu, Yozgat’a yapılanları bir Çorumlu olarak kıskandığını ifade ederek, Çorum’un Türkiye’deki bu yatırım pastasından hiçbir zaman istediği payı almadığını vurguladı. Başkan seçilmesi halinde Çorum halkıyla Ankara’ya ilk görev yılında çıkarma yapacağını belirtti. Ayrıca Çorum’un Bütünşehir kalması gerektiğini ama Büyükşehir mantığıyla köyleri ilçeleri ve mahalleleri ile ortak hareket edilmesi gerektiği ve il sınırları dahilinde atılımlar yapılması gerektiği belirtti.

İyi Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Terlemezoğlu, Çorum Belediye Başkanı seçilmesi halinde Çorum’un önemli sorunlarından olan işsizliğe çare olacaklarını ve bunun için projelerinin olduğunu, projelerini tüm meslek odalarıyla paylaştığını ve iddialı olduğunu söyledi. Terlemezoğlu, Çorum ayakkabıcılar arastasının restore edilerek, araç trafiğine kapatılacağını yayaların ve ailelerin rahatça alışveriş yapacağı bir yer olacağını kaydetti. Asla yıkıcı bir mantığa sahip olmadığını her zaman yapıcı olduğunu belirtti.

Çorum’da büyük bir trafik sorununun var olduğunu vurgulayan Terlemezoğlu, trafikle yayaların çok iç içe olmasından kaynaklı sorunun da çözüme en kısa sürede kavuşturulacağını aktardı. Çorum’daki park sorunun aslında bir park sorunu olduğu bu sorunun çözümünde Çorum’un pilot il seçilmesi gerektiğini ve sorunu çözerek m Çorum’u Türkiye’nin önder ve lider ili yapacağını söyledi.

“ÇORUM’DA DİKEY DEĞİL YATAY YAPILAŞMAYI SAĞLAYACAĞIM”

Terlemezoğlu, Belediye Başkanı seçilmesi halinde Çorumda yapılaşma konusunda yatay yapılaşmayı yapacağını, bütün büyük zincir ve diğer marketleri şehir dışına taşıyarak, şehrin içinde sadece yerli ve küçük esnafın yer aldığı bir yerleşim planı yapmak istediğini Çorum’un bilim ve teknolojik yatırımlarıyla bir üniversite kenti olacağını ve 24 saat yaşayan canlı bir şehir olması gerektiğini, spor alanında gençler tarafından yapılacak olan her türlü faaliyete destek vereceğini aktardı.

“ÇORUM’DA GÜVENLİK SORUNU VAR”

Çorum’da güvenlik sorununun üst düzeyde olduğunu ve her geçen gün hırsızlık vakalarının arttığını, çözüm olarak öncelikle her yere ve her sokağa güvenlik kamerası koyacağını, emniyet birimi ile eşzamanlı paylaşım yapılacağını ve Belediyenin Gözlem odasında da sürekli kayıt alacaklarını söyledi. Yabancı uyruklu insanların Çorum’da sayısının arttığını ifade eden Terlemezoğlu, seçilmesi halinde onlar için ayrı bir yaşam alanı oluşturarak, sadece yaşam desteği verileceğini ve kent yaşamından arındırılarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağını ifade etti.

“GAZİ VE İNÖNÜ CADDELERİ TRAFİĞE KAPATILARAK, BU CADDELERE RAYLI SİSTEM KURULACAK”

Başkan Adayı Terlemezoğlu, Yüksek Mühendis ve Belediyeci olduğunu vurgulayarak, İnönü ve Gazi caddelerini tamamen trafiğe kapatacağını, trafiği başka alanlardan vereceğini, boşalan bu caddelere Belediye imkânlarında şehri temsil eden raylı bir sistem koyacağını kaydetti. Ve bu alanlarda yerli ve küçük esnafımızla yeni bir Taksim Beyoğlu Caddesi oluşturacağını ifade etti.

“ÇORUMSPOR 3.LİGDEN 1 LİGE 3 YIL İÇİNDE ÇIKACAK”

Terlemezoğlu, Çorumspor’un Çorum için önemli bir konu olduğunu, Başkan olduğu zaman 3. Ligden 1.lige 3 yıl içinde çıkarma sözü verdiğini dile getirdi. Ayrıca futbol disiplin kurulunun Halide Edip Adıvar maçında kulübümüze verilen 6 bin lira cezayı haksız bulduğunu, her zaman taraftarımızın kulübümüzün ve Fatih başkanımızın sahipsiz olmadığını ve yanlarında olduğunu söyledi. Belediyeyle halkın her mahalleye kurulacak olan bilgi ofisleriyle buluşacağını vurguladı. 24 saat açık olacak olan bilgi ofisleriyle, istek, talep, önerin Belediye ve Başkanına direk iletilerek 15 gün içinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılacağını aktardı.

“KAÇAK İŞYERLERİNE İZİN VERİLMEYECEK”

Kaçak işyerlerine izin verilmeyeceği, her şeyin kayıt altında denetim altında olacağı, adil eşit sistem ve yönetimin olacağı belirtildi. Belediye tarafından taziye evleri veya taziye çadırları kurulması projesi olduğunu anlatan Terlemezoğlu, bir cenaze olduğu zaman belediyenin yemeği içmeyi karşılayarak cenaze sahiplerine yardımcı olacağını kaydetti. Mezar kazılarında da belediyenin ücret almayacağını, Belediyenin o ücreti ödeyeceğini söyledi.

“MİMAR SİNAN BÖLGESİNE İTFAİYE İSTASYONU KURULACAK”

Başkan Adayı Terlemezoğlu, Mimar Sinan bölgesinde bulunan Küçük Sanayi sitesinin bulunduğu alana bir itfaiye ekibi oluşturarak oradaki yangınlara hemen müdahale edilmesini sağlayacağını vaat etti. Terlemezoğlu, Yardım fonu kurarak, gönüllülerin desteğiyle Çorum içinde ve dışına okumaya giden, maddi imkanı olmayan öğrencilere sürekli burs vereceklerini, kendisinin de bursla okuduğunu söyledi. Şehir yönetiminde Fikir konseyi kuracağını, İlimizi valimiz ve yöneticilerimiz ve halkımızla hep birlikte ayağa kaldırmak istediğini belirtti.

“24 SAAT AÇIK ŞEHİR KÜTÜPHANELERİ KURULACAK”

24 saat açık şehir kütüphaneleri yapılacağını, sabah saatlerinde ders çalışanlara çorba ikramı yapılmasını sağlayacaklarını dile getirdi. Bilgi Terlemezoğlu, yaşını almış ve engelli insanların ayağına sağlık hizmetleri götürüleceğini, hastaneye gidiş gelişlerinde belediye araçları ile ücretsiz hizmet verileceğini kaydetti. Kültürel, sosyal faaliyetler arttırılarak, Çorum’un dört bir yanında kültür merkezleri yapılacağını belirtti.

“HOBİ BAHÇELERİ TARIM DIŞI ALANLARDA KURULACAK”

Hobi bahçeleri konusuna da değinen Terlemezoğlu, Tarım alanlarına yapılan Hobi bahçelerine karşı olduğunu, tarım dışı alanların hobi bahçesi olması için incelemeler yaptığını, yeni yapılacak hobi evlerinin ise tip projelerle ve sadece ahşaptan yapılacağını, mevcut hobi bahçelerinin su, elektrik, alt yapı gibi sorunlarını çözeceğini ifade etti.

İyi Parti Adayı Terlemezoğlu, belediyenin mevcut ve yüklü bir altında olduğunu ama buna rağmen açıkladığım projelerin en az yüzde 50’sini ilk 5 yıl içinde yapacağını aksi takdirde Çorum halkı beni bir sonraki seçimde belediye başkanı değil muhtar bile seçmesin şeklinde iddialı konuştu.

 (HABER MERKEZİ)