SON DAKİKA HABER

“YAŞANAN MAĞDURİYETLERİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”



Trafik ve iş kazalarında sonrasında yaşanan mağduriyetler vatandaşları kara kara düşündürüyor. Bu mağduriyetleri en aza indirebilmek amacıyla kurulan şirketlerden olan İMG Hasar Danışmanlık Şirketi Çorum il müdürü Murat Kaya, mağduriyetleri gidermek adına Türkiye’nin 81 ilinde 150’ye yakın şubeyle vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi.

Çorum’da 2,5 yıl önce kurulan İMG Hasar Danışmanlık Şirketi Çorum il müdürlüğü, Çorum ve ilçelerinde mağduriyet yaşayan Bin kişinin mağduriyetine çözüm buldu. 

Konuyla ilgili olarak Medya Çorum’a konuşan İMG Hasar Danışmanlık Şirketi Çorum il müdürü Murat Kaya, İMG’nin açılımının insanların mağduriyetini giderme olduğunu söyledi. İMG’nin Trafik kazası yapmış mağdurların yasal hakkı olan tazminatlarını Avrupa’ya göndermemek adına hem ülke hem de mağdurların kazanması adına çalışan bir kuruluş olduklarını belirtti. Şanlıurfa da açılan ilk şubenin ardından şuan Türkiye genelinde 81 ilde 150’ye yakın şubeyle hizmet verdiklerini kaydetti.

Murat Kaya, İMG’de ilk hedefin mağdurlara yasal haklarının olduğunu bildirerek, bu mağdurun yasal haktan kaynaklı bir tazminat hakkının olduğundan haberlerinin olmasını sağlamak olduğunu aktardı. Bildirilen bu hakkın ardından bu insanların mağduriyetini nasıl giderebiliriz diye çalışma projelerini devreye soktuklarını dile getirdi.

Kaya, bu mağdur insanları, ilk öncelikli olarak kendi çevrelerini bilgilendirmeye başlayarak, daha sonra da mağdurdan mağdura ulaşma yoluyla bulduklarını söyledi. Mağdurdan mağdura ulaşma yolunda kendi mağdurlarının her zaman bir numaralı referans olduklarının da altını çizdi. Kaya, bizi tercih eden mağdurların kaliteli bir hizmet aldığı için çevresinde kaza geçirmiş olan mağdurlara ulaşarak, aldığı hizmeti anlatarak genelde kendilerine yönlendirdiğini ya da kendi imkanlarıyla kendilerinin araştırarak bu tür insanlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

  
“MAĞDURDAN PARA TALEP ETMİYORUZ”

İMG Hasar Danışmanlık Şirketi Çorum il müdürü Murat Kaya, mağdurlardan kesinlikle para talep etmediklerini, ilk öncelikli hedeflerinin mağdurların duası olduğunu belirtti. Amaçlarının sadece mağdur insanlara yardım etmek olduğunun altını çizen Kaya, mağdurlardan ilk önce manevi daha sonra da maddi olan yardımları onlardan esirgemediklerini aktardı.

Çorum il müdürü Murat Kaya, ister mağdur olsun ister olmasın gelen misafiri ağırlamanın şirketin temel prensibi olduğunu kaydetti. Daha sonraki aşamada mağdurlarla birlikte bunların raporları olan kaza tespit raporu ve hastane raporları elde ettiklerini vurguladı. Sonrasında süreci takip ederek olumlu ise bu seferde dava açılma ve tazminatların teslimi ile mağdurları mutlu etmeye devam ettiklerinin altını çizdi.


 “ÇORUM’DA 2,5 YILDA BİN MAĞDURA SEVİNÇLİ HABER VERDİK”

Murat Kaya, Çorum’da yaklaşık olarak 2,5 yıldır hizmet verdiklerini, bu süre içerisinde hemen hemen bin mağdur insana sevinçli haberi verdiklerini vurguladı. 

Kaya, hasar danışmanlık şirketlerine yönelik ön yargılar için, önyargıları öncelikle kanunlarla yıkmaya çalıştıklarını söyledi. Sigorta şirketleri ve kanunların trafik kazalarında 4 tane güncel sebebi var olduğunu, Birincisinin alkollü araç kullanma, ikincisi ehliyetsizlik, üçüncüsü fazla yük ve yolcu taşıma kapasitesi, dördüncüsü ise sigorta poliçesinin bulunmaması olduğunu kaydetti. Kaya, mağdur olan hiç kimsenin tazminatını almaktan da korkmaması gerektiğini aktardı.

Kaya, mağdur insanlarla görüşmelerinde ilginç hikâyelerle de karşılaştıklarını, bu insanların ise cidden mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Böyle bir mağduriyet durumunda 7 gün 24 saat kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

 
TUZER EĞİTİM SİTESİ

Murat Kaya, şirket bünyesinde faaliyet gösteren Tuzer Online’nin da canlı ders ve rehberlik merkezi olarak öğrencilere hizmet verdiğini söyledi. İlk amaçlarının okumaya gönüllü olanlara kendi bünyelerinde bir eğitim verebilmek olduğunu belirtti. Kaya, İlkokul 5.sınıftan üniversiteye kadar sınav eğitimi, yabancı dil kurslarının da var olduğunu aktardı. Eğitime önem verdiklerinden fiyatlarının da çok düşük olduğunu, taksit seçeneklerinin de mevcut olduğunu da kaydetti.

(MEDYA ÇORUM)