SON DAKİKA HABER

TÜRK KIZILAYI ÇORUM ŞUBESİ’NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU



Türk Kızılayı Çorum Şubesi, Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirdi. Genel kurul sonrasında tek liste ile gidilen seçimde Av. Hüseyin Kılıç, Türk Kızılayı Çorum Şubesi’nin yeni başkanı olarak seçildi.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

 
“KIZILAY, 1868’DEN BU YANA MAZLUMLARIN UMUDU OLDU”

Kürsüye ilk çıkan Türk Kızılayı Çorum Şubesi Başkanı Av. Hüseyin Kılıç, Kızılay’ın 1868 yılından bu yana mazlum milletlerin umudu olduğunu ve her felakette yardıma koştuğunu söyledi.

Kızılay’ın Türkiye’nin yanı sıra 138 ülkede insanlık için faaliyet gösterdiğini de ifade eden Hüseyin Kılıç, Kızılay’ın, ayırım yapmayan, tarafsız, bağımsız, gönüllü, birlik ve evrensellik ilkeleri ile hareket eden ulusal ve uluslararası alanda çalışan gönül erlerinden oluşan küresel bir yardım kuruluşu olduğunu ifade etti. Türk Kızılayı’nın gerek ülkemizde gerekse Türkiye dışında 150 yıldır, dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmadan doğal afetlerde ve savaşlarda hilalin temsilcisi olan dev bir merhamet çadırı olduğunu belirtti. Devleti ve milleti ile büyük, güçlü, irtibatlı bir Kızılay için hep birlikte el ele çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

VALİ YARDIMCISI OCAK: KIZILAY, İNSANLARIN KALBİNE GİRMEYİ BAŞARDI 

Çorum Vali Yardımcısı Oğuzhan Ocak ise, insanların kalbine girmenin zor olduğunu, bunu da Kızılay’ın başardığını söyledi. Ocak, gece gündüz demeden Kızılay’a emek vermiş, çalışan herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, insanların kalbine girmenin zor olduğunu da aktardı. Türk Kızılayının, aziz milletimizin yardımseverliliğinin, merhametin ve meşakkat duygularının bir tezahürü olduğunu belirtti. 

Konuşmalarının ardından Denetleme ve Yönetim Kurullarının raporları okunarak ibra edildikten sonra oy kullanma işlemine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Av. Hüseyin Kılıç, Türk Kızılayı Çorum Şubesi Başkanlığına seçilirken, Kılıç’ın yönetiminde şu isimler yer aldı: Mustafa Bilgin, Ali Yıldız, Cemalettin Polattaş, Nurhan Yıldırım olurken,Genel kurul delegeleri ise Mustafa Bilgin, Cemalettin Polattaş oldu.


(HABER MERKEZİ)