SON DAKİKA HABER

İSTİNAT DUVARININ ÇÖKÜŞÜ SANİYE SANİYE KAMERALARA YANSIDI


 
Çorum'da küçük sanayi sitesinde bulunan istinat duvarı oluşan çatlakların ardından büyük bir gürültüyle çöktü. Ölen ya da yaralanan olmadığı duvarın çökme anıda kameralara saniye saniye yansıdı.

Çökme olayı, Çorum Mimar Sinan Mahallesi, Ankara yolu 3'üncü Cadde üzerindeki küçük sanayi sitesinde oldu. Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan ve 250 işyerinin faaliyet gösterdiği Küçük Sanayi sitesinin etrafındaki istinat duvarı, meydana gelen toprak kayması sonrasında büyük bir gürültüyle çöktü. Meydana gelen heyelan sonrasında kayan toprağın ağırlığıyla oluşan çatlakların ardından kısa süre sonra çöken duvardan kopan taş ve toprak kütleleri çevresindeki araç kantarı üzerine düştü.

Olay sırasında duvar üzerindeki yol ve kantarda kimsenin bulunması olası facianın önüne geçerken, göçük anı ise saniye saniye kameralar tarafından görüntülendi. Görüntülerde, duvarda oluşan çatlakların giderek büyümesiyle aniden istinat duvarının çöktüğü görülüyor.

Öte yandan hasara neden olan heyelan sonrasında Küçük Sanayi Sitesi çevresindeki asfalt yol yüzeyinde de çatlakların oluştuğu da gözlemlendi.
 


(MEDYA ÇORUM)