SON DAKİKA HABER

ÇORUMLULAR TANITIM VE BİRLİK YEMEĞİ'NDE BİRARAYA GELDİ



İstanbul Çorumlu Dernekler Platformu ve Çorum Kargı Golaz Köyleri Birliği Platformu tarafından Çorumlular tanıtım ve birlik yemeği düzenlendi.

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen yemeğe Çorumlu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yemek,Saat 20,30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ve sonrasında açılış duasının yapılmasıyla başladı. 

İstanbul’da yaşayan Çorumluların bir araya gelerek kaynaşmasını amaçlayan geceye Tuğba Tuğba, Nur Bakan, Serkan Bardak, Kemal Turgut, Metin Çay, Micaz Mcz, Orhan Canayakın, Ali Gürsoy gibi 8 tane tanınmış Çorumlu sanatçı katıldı.  

 
İstanbul'daki Çorumluların sesini Tüm Türkiye'ye duyurmak amacıyla gerçekleşen gecede, Çorumlular gönüllerince eğlenirken,Geceye, İstanbul'dan Sancaktepe AK Parti Belediye Başkanı aynı zamanda AK Parti Ataşehir belediye başkan adayı İsmail Erdem, Ataşehir Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu, Kargı’dan CHP Kargı Belediye Başkan Adayı Sayın Kemal dümenci ve yönetim kurulu, İstanbul'dan KARDER başkanı Necati Güney ve yönetim kurulu, Plakamız 19 Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdullah Çıtak ve yönetim kurulu, Türkiye sivil toplum kuruluşları Konfederasyon genel Başkanı iş adamı Hasan Ekşi, İstanbul Mozaik Restaurant ve temizlik şirketleri sahibi işadamı Gazi Gül, İstanbul'dan12 tane meclis üyesi aday adayı, Çorumlu Muhtar adayları, ayrıca tanınmış iş adamları Dernek başkanları, platform başkanları, Federasyon Başkanları ve yönetim kurulları Çorumlular gecesine renk kattılar.500’ün üzerinde davetlinin katıldığı gecede, davul zurna ekibi, köylü kıyafetli kızlar, Çorumlular gecesine renk kattılar.

 
"ÇORUMLULARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLAMAK İSTİYORUZ"

Gecenin açılışında konuşan İstanbul Çorumlu Dernekler Platformu Başkanı Metin Akkuş, İstanbul Çorumlu dernekler Platformu’nun ana amacının öncelikle dernekleri bir arada toplamak sonrasında Çorum'un 13 tane ilçesi, merkezi ile birlikte 14 tane ilçemizden her ilçeden minimum 5 dernek veya 6 dernek olmak üzere tüzüklerini de ayarlayarak federasyonlara geçiş sürecini organize ederek bu konuda yardımcı olmak olduğunu söyledi. Metin Akkuş, İstanbul Çorumlu dernekler Platformu olarak, çalışmalar yaparak, minimum 5 Federasyon ve federasyonlar oluşturarak Türkiye'de Çorumluların bir tane ana üst çatı olarak Konfederasyon çatısı altında toplanmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Devamında ise yoksul öğrencilere burs vermek amaçlı çalışmalar yaptıklarını, devamında İstanbul'da yaşayan Çorumluların tamamının bir arada birlik beraberlik içinde olmalarını arzu ettiklerini belirtti. İstanbul Çorumlu dernekler Platformu olarak Düğün Salonu, Restaurantlar ve cafeler gibi gelir getiren işletmeler açarak sonrasında buradan kazanılan paraların fakir öğrencilere burs vererek, fakir ve yoksullara yardımcı olmak maçlarında olduğunu kaydetti.

Akkuş, İstanbul Çorumlu dernekler Platformu olarak değişik kampanyalar düzenlemek ve İstanbul’daki Çorumluların tamamını birtakım önemli etkinliklere katılmasını sağlamak ve en önemlisi İstanbul'da Çorumluların etkin durumda olmasını arzu ettiklerini aktardı.


 METİN AKKUŞ,ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Metin Akkuş, 2019 yılında birçok etkinlik düzenleyeceklerini, 8 Mart 2019 tarihinde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla eğlenceli müzikli yemekli gece düzenleyeceklerini, 10 Mart 2019 pazar günü İstanbul Çorumlu dernekler Platformu ve Golaz köyleri Birliği Platformu organizasyonunda 6 Takımlı Mustafa Kaplan futbol turnuvası düzenleneceğini, devamında 23 Mart 2019 tarihinde 6 otobüs ile Çanakkale gezisi yapılacağını hemen devamında 27 Nisan 2019 tarihinde Federasyon platform iş adamları ve dernek başkanları ile birlikte Çorum'un tarihi kültürel yerlerini gezi ve Çorum'da milletvekilleri, Vali belediye başkanları Mülki amirlerini ziyaret programı yapacaklarını, 11 Mayıs 2019 tarihinde Çorum Kargı GOLAZ Karaosmanlı Köyü iftar etkinliği, 12 Mayıs 2019 tarihinde Çorum Kargı Tepearkası Köyü iftar etkinliği, 18 Mayıs 2019 tarihinde Koyunkıran Köyü iftar etkinliği düzenleyeceklerini, 16 Haziran 2019 tarihinde KARGI Koyunkıran Köyü 6’ncı Geleneksel Yat Gezisi yapılacağını, 27 Haziran 2019 tarihinde 6 tane 45 kişilik büyük otobüs ile Bursa seyahati, 19 Eylül 2019 tarihinde yardıma muhtaç kişilere yardım kampanyası, 19 Ekim 2019 tarihinde de  kitap kampanyası yapacaklarını davetlilere anlattı.

İstanbul Çorumlu Dernekler Platformu Başkanı Metin Akkuş ve Çorum Kargı Golaz Köyleri Birliği Platformu Başkanı Adem Genç,davete icabet eden Tüm Çorumlu hemşehrilerine teşekkürlerini iletti.

















 
(MEDYA ÇORUM)